כך דאעש מענישים נשים שמעשנות ומתאפרות: כחלק מחוקי הדת של המדינה האסלאמית, נשים שנתפסות עם איפור, לובשות מכנסיים צמודים או מעשנות, נענשות בהלקאה באמצעות שרשראות ברזל.
הכוחות הסוריים חשפו את המטה של אוכפי חוקי הדת בעיר מנביג', סמוך לגבול הטורקי. לדאעש יש מרכז מעצר נטוש בעיר המכונה "חסבה".
הכוחות שהיו במקום בדקו את החדרים, וצפו במסמכי כליאה ובציוד מוחרם כמו צלחות לווין וג'ינסים. אחד מהלוחמים שחזה במראות סיפר לעיתונות הבריטית כי "בחדרים האלה התבצעו מעשי האלימות הגרועים ביותר".
מתוך ה"חסבה" של דאעש // צילום: מתוך טוויטר
לדאעש יש מעין תא שמטרתו לדאוג ולשמור על כללי הלבוש, ההופעה וההתנהגות של האנשים, וחלקם אחראים על מעצר מעשנות. חלק מהם מתעסקים עם נשים שלא מתלבשות באופן בו דאעש מורה להן.
דאעש מביאים עבריינים אל ה"חסבה", לדוגמא נשים שלובשות מכנסיים צמודים ונשים שאינן מכסות את עיניהן. הלוחם הוסיף כי "זוהי השפלה מוחלטת, השפלה לאנושות כולה".
יתרה מכך, הלוחם סיפר: "מצאנו כמה מכשירי עינויים כמו שרשרת מתכת וצינור שחברי ה"חסבה" משמשים בהם כדי להכות נשים המפרות את הכללים שלהם.
השריעה
כמו כן, סקר באתר החדשות ה"אקספרס" הבריטי שאל האם הממשלה צריכה לעשות יותר כדי למגר את חוקי השריעה בבריטניה, והתשובות, נכון לכעת – 97% חושבים שעל הממשלה לפעול למען מיגור חוקי השריעה.
השריעה היא פרשנות נוקשה של חוקי האסלאם המבוססים בקוראן ובפסקי ההלכה, שהוציאו פוסקי הלכה ומלומדים מוסלמים.