גמר גביע המדינה בין מכבי חיפה למכבי ת"א החל אתמול כבר בשעות הצהריים המוקדמים ברחבת הכותל המערבי. הגמר הראשון באיצטדיון טדי הוציא לטיול את האוהדים לירושלים, ומה נותן יותר ביטחון ומפיג את המתח מפתק קטן בין האבנים הקדושות ובקשה לניצחון וזכייה בתואר על היריבה המושבעת. ועוד אחרי תבוסה כל כך צורבת רק בשבת האחרונה (6:0).
אפילו המנהל הספורטיבי החדש של הירוקים, תור כריסטיאן־קרלסן, הגיע מנורבגיה לאחד המקומות הקדושים בעולם והצטלם בסלפי עם האוהדים החדשים שלו. מנגד, חלק מהקהל הצהוב שכח לרגע מצבעי היריבה העירונית וענד לידיו צמיד אדום, למזל. הנדיבים שבהם גם תרמו כמה שקלים לצדקה.
לכל היום עוד היה אפשר להריח באוויר את השישייה ממוצ"ש. אף אחד במחנה הירוק לא דיבר על נקמה, מקסימום לחזור הביתה בשלום. האוהדים הגאים בצהוב שכחו לרגע שהם לא זכו העונה בתואר ונראו בטוחים בעצמם. היהירות תמיד היתה תכונה דומיננטית בצד הזה של ת"א. לפעמים זה מוביל לרמיסת היריבות כשטיח בדרך להישגים, העונה זה עלה להם בשני התארים החשובים. ומי סופר את אלוף האלופים ואת גביע הטוטו.
החץ הישיר מופנה כמובן למאמן מכבי, פיטר בוס. הוא הגיע בינואר כדי לזכות בתארים ואמנם לא הפסיד בליגה, אבל כשתכף יארוז את המזוודות בדרך לאייאקס, לא יהיה שם גביע או צלחת למזכרת - וזה כישלון מוחלט. הקבוצה של בוס לא יכלה לבונקר מפואר בחלק הירוק של המגרש ועקיצה אחת של אוברניאק.
בצד הירוק מסכמים עונה הזויה, אולי בלתי נתפסת. מועדון שנע על סקאלה שבין השפלות מביכות ושיאים שליליים לרגעי קסם בודדים, כמעט כולם במסגרת הגביע, בו לא זכו הירוקים במשך 18 שנים. אחרי השישייה, חיפה החזירה 'קטנה' שהפילה את הענק הצהוב לקרשים.
בין החגיגות בלט קפטן חיפה, יוסי בניון. עוד לפני הפתיחה הוא ידע שזהו משחקו האחרון בירוק. הוא רצה לעזוב בראש מורם וזה בדיוק מה שהוא עשה. לפני 14 שנים הוא עזב לאירופה אחרי גמר הגביע, שנגמר בהפסד בפנדלים למכבי ת"א. אתמול הוא סגר מעגל וזכה בתואר היחיד אותו עדיין לא השיג.
שתי הקבוצות תעבורנה מהפכה בעונה הבאה. הצל של בניון כבר לא יהיה למרגלות הכרמל ובקריית שלום ייכנסו הכלים הכבדים שיהפכו את האדמה. בכל זאת, אחרי 3 אליפויות רצופות ושלל תארים, הגיע הזמן לשתול זרעים חדשים.
שחקן בני סכנין: "הלב שלי חצוי בגלל שגדלתי עם חברים יהודים, חלקם חיילים"
בושה: התובע המחוזי באמסטרדם הודיע כי ידרוש לחקור תשעה אוהדים של מכבי תל אביב
פרסומת | המירוץ לאולימפיאדה: מהמיונים להישגים
רשמית: בית"ר ירושלים קיבלה ניצחון טכני ועלתה לחצי גמר גביע המדינה
בגלל ההסכם עם ישראל: מפגינים פרצו לחנות של מותג הענק באנגליה