זירת האירוע // צילום: מתוך הסרטון // זירת האירוע // צילום: מתוך הסרטון

"פתאום פשוט התחילו להרביץ לי"

מייסם אבו אל-קיעאן, הצעיר הערבי שהוכה מחוץ למרכול "סופר יודה" בת"א שבו הוא עובד כשליח, שיחזר את התקרית • "הגיעו הרבה אנשים וזה הפך למכות. ניסיתי לשאול מה הם רוצים ואף אחד לא ענה"

התקרית שבמהלכה הוכה אתמול (ראשון) מייסם אבו אל-קיעאן בן ה-19, העובד כשליח במרכול "סופר יודה" ברחוב אבן גבירול ת"א, ממשיכה להכות גלים. הבוקר שיחזר מייסם את התקרית וטען בראיון לגלי צה"ל שהותקף ללא כל סיבה. "ניסיתי להגן על עצמי וביקשתי מהם להפסיק", סיפר.

newsenders

לדברי מייסם, "כשחזרתי ממשלוח לסופר עצר אותי אדם בלבוש אזרחי וביקש ממני תעודת זהות. הוא לא אמר לי למה הוא רוצה את התעודה או למה הוא עוצר אותי. ביקשתי לראות את תעודת השוטר שלו או שיבוא שוטר לבוש במדים. לא לקח הרבה זמן עד שהגיעו עוד אנשים וזה הפך למכות. הרבה אנשים פשוט התחילו להרביץ לי, בפנים, בגב, בעין. ניסיתי להסביר להם ולשאול מה הם רוצים ממני, אף אחד לא ענה. לא יודע כמה זמן זה נמשך. אני לא זוכר כלום". 

על פי הודעת המשטרה, שני שוטרי מג"ב שלא היו בתפקיד עברו סמוך למרכול והבחינו בעובד, שעורר את חשדם בעת שיצא מהמרכול כדי להשליך אשפה. השוטרים, שלא היו בתפקיד, ביקשו מהעובד להזדהות. לטענתם, הוא סירב לבקשתם ועל פי המשטרה הוא החל לגדף את השניים, לתקוף אותם ובנוסף אף נשך אחד מהם. הוחלט לעצור את העובד ולטענתם הם נאלצו להשתמש בכוח כדי לבצע את המעצר, בעוד החשוד ממשיך לתקוף אותם.

התקרית הסתיימה במעצרו של מייסר, אולם לאחר דיון לילי החליטה שופטת בית משפט השלום בת"א כי אין צורך להשאירו במעצר לצורך החקירה, והוא שוחרר למעצר בית בבית הוריו בישוב חורה. השופטת אסרה עליו ליצור קשר עם כל אחד מהמעורבים בקטטה. 

 

"מכות שלא ראיתם בחיים"

עוברי אורח שהיו במקום טוענים כי השוטרים הפעילו אלימות כלפי הצעיר שלא לצורך. פוסט שפרסם בפייסבוק אדם שעבר במקום מתאר את השתלשלות האירועים מזווית שונה. "עובד ערבי יצא להשליך את הזבל, ניגש אליו בחור עם מכנסיים קצרים ואומר לו תראה לי תעודת זהות", כתב עובר האורח, שהוסיף את תגובת העובד, שאמר כי "תעודת הזהות שלי בפנים, מי אתה?".

על פי הפוסט, בשלב הזה החלו השוטרים להכות את העובד. "הוא לא סיים להגיד וחוטף מכות רצח, אבל רצח, מהשוטר ומהחבר שאיתו, מכות שלא ראיתם בחיים, שיניים עפות באויר, הערבי מרוסק", כתב אותו עובר אורח. לדבריו, קשישה שעברה במקום ניסתה לשאול את השוטרים מדוע הם מכים את העובד, אך השוטרים קיללו אותה בתגובה ואף אמרו לה "לכי מפה לפני שנגמור גם אותך". לטענת כותב הפוסט, שוטרים בתפקיד הגיעו למקום והמשיכו להכות את העובד. "הכל, כולל הקללות לקשישה, קרה כשיש עדים מסביב", הדגיש.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

סימן הנשיכה על אמתו של אחד השוטרים // צילום: באדיבות המשטרה

בסרטוני מצלמות האבטחה ניתן לראות כי גם מייסם (בחולצה שחורה) בועט בשוטרים. ניידות תחנת לב תל אביב שהגיעו למקום עצרו אותו בחשד לתקיפת שוטרים.

מהמשטרה נמסר כי "כתוצאה מעוצמת האלימות שהופנתה כלפיהם, פונו שני שוטרים לקבלת טיפול רפואי בבית החולים איכילוב כשהם סובלים מחבלות ונשיכות. בהתאם לנהלי המשטרה וכמקובל באירועים בהם נאלצים שוטרים להשתמש בכוח לצורך ביצוע תפקידם, כלל החומר ישלח לבחינת המחלקה לחקירות שוטרים. משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות כנגד כל מי שמסכן את חיי האזרחים בישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...