רק אמיצים העזו לעזוב בימים האחרונים את חיבוקו המגונן של המזגן, אבל הטמפרטורות, תודה לאל, עומדות לשוב לערכים שפויים.
גל החום יגיע היום לקיצו, ונחוש ירידה ניכרת בטמפרטורות ועלייה בלחות. עם זאת, הטמפרטורות יוסיפו להיות גבוהות מהרגיל לעונה (בעיקר בעמקי המזרח, שם עדיין חם מאוד). מחר, יום רביעי, יהיה מעונן חלקית עד בהיר עם ירידה נוספת בטמפרטורות, שיהיו רגילות לעונה. בשעות הערב אף ייעשה קריר מעט מהרגיל, בעיקר בהרים.
ממטאו־טק נמסר כי ביום חמישי מזג האוויר יהיה נוח, בשישי תחול התחממות קלה ויהיה נאה, ובשבת תחול התחממות קלה נוספת.
כל זה ישמח מאוד את מי שבקושי אזר עוז לצאת מהבית בימים האחרונים, ובייחוד אתמול. שרב כבד שרר בהרים ובאזורים הפנימיים והמזרחיים של הארץ, ובערבה ובבקעת הירדן נמדדו טמפרטורות מבהילות:
47-45 מעלות. בבאר שבע המצב לא היה טוב בהרבה (43 מעלות), וכך גם במודיעין (39) ובירושלים (38). ובאילת? אתמול בצהריים נראתה העיר הדרומית כעיר רפאים, ובחופי הים מדי הטמפרטורה הראו כמעט 50 מעלות, חום שגם התושבים הוותיקים לא זוכרים בחודש מאי כבר שנים רבות. בפארק הצפרות באילת הביעו דאגה לבעלי הכנף ולציפורים הנודדות, המעופפים בעונה זו מעל העיר. מנהלי הפארק קראו לתושבים לסייע להם ולהציב כלים עם מים ברחבי העיר, וכן להכין להם מקומות מוצלים ברחובות.
השרב הכבד איתגר גם את חברת החשמל, שמסרה כי אתמול שוב נשבר שיא של כל הזמנים בביקוש לחשמל לחודש מאי: 11,770 מגה־ואט. השיא הקודם, יש לציין, נרשם רק שלשום - ועמד על 11,349 מגה־ואט.
נתוני סיכום, שהוציא אתמול השירות המטאורולוגי, מעלים כי טמפרטורות של יותר מ־40 מעלות נרשמות לעיתים בימי שרב במאי.
ככלל, תופעה כזו של רצף ימי שרב כבד אינה שכיחה באביב ואופיינית יותר לקיץ ולסתיו. בחודשי האביב (אפריל עד אמצע יוני) היא מתרחשת אחת לכעשר שנים (שלושת המקרים האחרונים היו בתחילת יוני 2002, באפריל 1994 ובמאי 1988).