גל מקל. מכבי ת"א התפוצצה ברבע השלישי // גל מקל. מכבי ת"א התפוצצה ברבע השלישי

בריצה קלילה

מכבי ת"א פיגרה בנקודה במחצית מול הפועל אילת, אבל 12:32 ברבע השלישי העניק לה 67:86 בחוץ • עירוני נהריה ניצחה 61:71 את נס ציונה וסיבכה אותה בתחתית

1 הטראומה הגדולה של מכבי ת"א מהעונה שעברה, שנוצרה בזכות הפועל אילת, ככל הנראה הגיעה לסגירת מעגל אמש. הצהובים השלימו דאבל בליגה על הקבוצה מהדרום, אחרי 67:86, וההפרש עם הניצחון הביתי בתחילת העונה (69:96) עומד על 46 נקודות. בעונה שעברה הדיחה הפועל אילת את מכבי ת"א בחצי גמר הפלייאוף, וכדי להגיע לאותו מקום תצטרך אילת ניסים העונה. בשלב זה היא יותר בכיוון של קבוצת תחתית.

אילת לא פתחה טוב את העונה גם בשנה שעברה, אבל הצליחה להתייצב ולהגיע לגמר הפלייאוף. העונה השינוי הגדול ככל הנראה לא יגיע. שני הסימנים הכי בולטים להבדל באילת הם אפיק ניסים ואלישי כדיר. שני שוברי השוויון של הקבוצה היו אתמול חלשים מאוד: ניסים סיים משחק ללא נקודות, כדיר עם שש ב־2 מ־9 מהשדה. אילת של אתמול לא היתה קיימת בהתקפה עם חמש מ־24 לשלוש ומאוד מבולבלת (16 איבודים) - מתחרה גדולה על תואר הקבוצה המאכזבת של העונה.

יבזורי, אוחיון ואמבקווה. טיול נחמד בדרום // צילום: אודי ציטיאט

המשחק היה צמוד רק במחצית הראשונה, שבה הובילה אילת 31:32. ברבע השלישי אילת פשוט התפרקה ומכבי ת"א שייטה לניצחון, כשהיא ללא דווין סמית' ובראיין רנדל הפצועים. ברבע הזה ראינו את הכוח בשילוב שבין גל מקל ליוגב אוחיון, שהתחיל מצוין בהגנה והמשיך במשחק שהפך להיות שוטף בהתקפה. תרומה נאה קיבלה מכבי מדראגן בנדר, שהציג את משחקו הטוב ביותר מאז שהגיע לקבוצה. מכבי שלטה בריבאונד (34:45, 13 בהתקפה) וסיימה את המשחק עם כמעט 60 אחוזים ל־2 והיא תגיע רגועה למשחק הדרבי בתחילת השבוע הבא.

הירבו לאילת: דיאנדרה קיין 23, אלאדה אמינו 14, קאליף וואייט 12. הירבו למכבי ת"א: מקל 16, טיילור רוצ'סטי 14, בנדר 11, טרבור אמבקווה 10 (ועשרה ריבאונדים). 

2 במשחק הנוסף אתמול נשמרו המגמות: עירוני נהריה ממשיכה להיות קבוצת צמרת שתתחרה על יתרון ביתיות בפלייאוף, ועירוני נס ציונה תיאבק עד הסוף בתחתית אחרי 61:71 לקבוצה מהצפון. במחצית הראשונה נס ציונה הובילה, אבל ריצת 2:14 של נהריה בתחילת המחצית השנייה הפכה את המשחק ועם 25 נק' בלבד של נס ציונה בכל 20 הדקות האחרונות - באמת שאין לה מה למכור.

הירבו לנהריה: קמרון קלארק 14, ריצ'ארד האוול 11 (ו־16 ריבאונדים). הירבו לנס ציונה: דיימון סימפסון (משחקו האחרון בקבוצה) 14 ו־13 ריבאונדים, פוקוואן אדווין 13. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...