הישג מרשים למחבט מספר 1 של ישראל דודי סלע, שהעפיל לסיבוב השלישי באליפות אוסטרליה הפתוחה לאחר שניצח 6:4, 3:6, 3:6 ו-6:7 את פרננדו ורדסקו הספרדי מדורג 45 בעולם.
זו הפעם הראשונה שסלע מצליח לנצח את הספרדי שגבר על ספרדי אחר, רפאל נדאל בדרך למפגש עם סלע. השניים נפגשו פעמיים והטניסאי הישראלי הפסיד את שני המשחקים.
בזכות הניצחון הזה הבוקר (שעון ישראל), סלע, המדורג במקום 87 בעולם, השווה את הישג השיא שלו באוסטרליה, אותו הוא רשם ב-2009 וב-2015 אחרי שעלה לסיבוב השלישי. אם יעפיל לשמינית הגמר סלע יזכה בנקודות נוספות שיקדמו אותו לאזור המקום ה-70 בעולם.
סלע הפסיד את המערכה הראשונה אחרי שאיבד יתרון 2:4, אך במערכה השנייה סלע התעשת והשווה ל-1:1. במערכה השלישית סלע המשיך ביכולת הטובה ונראה שורדסקו איבד ריכוז ונראה מותש, יש לציין שהספרדי גם שיחק בזוגות לאחר הניצחון על נדאל.
המערכה הרביעית הייתה צמודה והוכרעה בשובר שוויון לטובת הטניסאי הישראלי. בסיבוב הבא הישראלי יחכה לאנדריי קוזנצוב (74).