כבר 30 שנה שהיצירה של מאיר אריאל מלווה את שולי רנד, תחילה כמעריץ מרחוק שהוקסם מהשפה ה"מאיר אריאלית" שיצר, ובהמשך כידיד קרוב שאף למד איתו תורה.
הרצון לתת ביטוי חדש ליצירה של אריאל הפך לחלום של רנד, ובימים אלה הוא הופך למציאות בדמות מופע בשם "ת'מבינ'תי" - מחזמר יחיד שבתוכו שזורים שיריו של אריאל כחלק מהעלילה. ב־2 בפברואר יעלה המחזמר במועדון רדינג 3 בנמל תל אביב, ואתמול שיחרר רנד לרדיו סינגל אחד מתוך המופע: "מים מתוקים".
"מאיר אריאל ז"ל הולך איתי כבר 30 שנה", מספר רנד, "קודם כל כמאזין. מאוד הושפעתי ממנו. הוא היה פורץ דרך במה שהוא עשה לשפה, בערבוב בין גבוה לנמוך ובין קודש וחול. בהמשך גם זכיתי להכיר אותו ולהתיידד איתו, ואפילו קצת ללמוד איתו. פעם בשבוע הוא למד תורה. אני, שלא הייתי דתי עדיין, הוזמנתי ללמוד איתו בקבוצה, שלדעתי מתקיימת עד היום".
לדברי רנד, המחזמר מבוסס על סיפור עלילתי של ממש. "סיפור עם התחלה, אמצע וסוף שכתבתי עם איתן בלום", הוא מסביר, "בין הסיפור יש שירים שמקושרים לעלילה, מקדמים אותה ומאירים אותה ברובד מסוים, כולם על טהרת המאיר".
אני מניחה שבשל החזרה בתשובה יש טקסטים של מאיר אריאל שאתה לא יכול לשיר. "מים מתוקים" זה שיר אהבה לבחורה. איך זה מסתדר עם הבחירה שלך?
"בקונטקסט של המחזה השיר הוא לא רק שיר אהבה, הוא משהו רחב יותר שמתחבר עם תורת רבי נחמן מברסלב. הוא מדבר על זה שככל שמשהו יותר מנוע ממך - ככה אתה רוצה אותו יותר".
אתה בקשר עם המשפחה של מאיר אריאל?
"בוודאי. הם חברים טובים שלי ושל אשתי. הם ידעו על המחזמר הזה כי אני מתייעץ עם שחר, הבן של מאיר, והם גם שלחו לי חומרים מתוך הארכיון העצום של כתבי מאיר שבביתם. הערב הזה עלה במסגרת פסטיבל 'מקודשת', שהתקיים בירושלים, והם היו בקהל ומאוד נהנו".