מסר תקיף מטהרן: שר החוץ האיראני מוחמד ג'וואד זריף הזהיר אתמול כי אם הממשל האמריקני יישם את חוק הוויזות החדש המטיל מגבלות כניסה לארה"ב על אזרחים איראנים או על נוסעים שביקרו לאחרונה באיראן, הדבר יהווה הפרה של הסכם הגרעין שנחתם בין איראן לבין שש המעצמות.
החוק שעליו חתם הנשיא אובאמה ביום שישי שעבר מתייחס גם לעיראק, סוריה וסודאן, והוצג כמהלך ביטחוני בעקבות הפיגועים בפאריס ובסן ברנרדינו בקליפורניה שבוצעו על ידי פעילים של דאעש או בהשראת ארגון הטרור הסוני.
האיראנים טוענים כי הכללתם בחוק נועדה לפגוע בהסכם הגרעין. "אם החוק ייושם כמו שהוא, הוא ללא ספק יפר את הסכם הגרעין", זריף צוטט אומר בסוכנות הידיעות "טזמין" במהלך מסיבת עיתונאים משותפת עם עמיתו המונגולי. הקהילה הבינלאומית צפויה להסיר בקרוב חלק גדול מהסנקציות הבינלאומיות נגדה, ולטענת איראן החוק החדש יוצר סנקציה חדשה נגדה.
זריף סיפר כי שוחח בנושא זה עם מקבילו האמריקני ג'ון קרי במהלך פגישתם החודש בניו יורק וכי השניים החליפו ביניהם תכתובות מייל מתוך תקווה כי "צעדים אלה יעצרו הצבת מכשולים ביישום הסכם הגרעין".
על פי החוק האמריקני, אזרחים של 38 מדינות, רובן אירופיות, זכאים להיכנס לארה"ב ללא ויזה, אך תחת המגבלות החדשות מי שביקר באיראן, עיראק, סוריה או סודאן בחמש השנים האחרונות, או שיש לו שתי אזרחויות שאחת מהן איראנית, לא יהיה זכאי לאותו פטור.
שר החוץ זריף כינה ביום שני את המהלך "מפלה" וביקש מהאירופאים להתנגד לחוק שפועל "נגד עצמאותם". זריף אמר את הדברים במהלך פגישה עם נשיא הסנאט הצרפתי.
דיווח ערבי: כטב"ם ישראלי תקף רכב בדרום לבנון - חוסל מחבל אחד באירוע
מנסים להדיח את הנשיא? חברי האופוזיציה בסרביה הדליקו רימון עשן במליאת הפרלמנט
פרסומת | דור ההמשך: בוגרי נבחרות המדעים מגדלים את מדעני העתיד
בכיר בחיזבאללה: הישגי ישראל ובמיוחד הביפרים - בגלל כשלים ורשלנות אצלנו
פעמיים, סמוך למתקפות על ישראל: הביקורים באיראן של מומחי הטילים מרוסיה נחשפים