מכבי פ"ת עלתה אתמול לשלב חצי גמר גביע הטוטו לאחר 1:1 מול מכבי חיפה (0:1 במשחק הראשון). אצל המלאבסים נרשמה שמחה גדולה על העפלה ששווה כרבע מיליון שקלים, שיעזרו בוודאי לקבוצה עם אחד התקציבים הנמוכים בליגת העל.
״העפלה הזאת חשובה מאוד למועדון כמו מכבי פ"ת גם מהבחינה הכלכלית וזה היה חשוב גם לשחקנים וגם לצוות המקצועי להחזיר קצת למועדון", אמר המאמן רן בן שמעון, "המחצית השנייה היתה מהיותר טובות שהיו לנו ואהבתי מאוד את הקבוצה ואיך שהשחקנים נראו. הם נתנו מאה אחוז״.
כובש השער עודד גביש סיפר בתום המשחק: "זה במאת חשבו שעברנו לשלב הבא, בכל רגע על המגרש ניסינו להגיד אמירה ולהראות שאנחנו רוצים לנצח ולהפיק את המיטב. פתחנו אולי פחות טוב במחצית הראשונה אך בוצעו כמה חילופים במחצית השנייה והשכלנו לכבוש ולעבור שלב וזאת הייתה המטרה".
לצד השמחה של המועדון, מתחת לפני השטח לא הכל שקט. באימון המסכם לקראת נתניה ביום שישי האחרון התרחש עימות בין השוער צחי גיגי ובין קפטן הקבוצה ג'ו מונונגה, שכמעט ועבר לאלימות פיזית. בעקבות האירוע הוחלט במועדון על השהיית שני השחקנים והטלת קנס כספי. השניים לא היו בסגל במשחק מול נתניה אך כבר ביום ראשון שאחרי המשחק מונונגה חזר לפעילות ואילו גיגי רק ביום למחרת. כל האירועים גרמו למתיחות בין השוער, שזוכה לשבחים רבים על הופעותיו השנה, לבין מאמן הקבוצה רן בן שמעון.
מקורבים לשוער סיפרו כי "צחי רוצה לעזוב את מכבי פ"ת בחלון העברות, גם אם זה בהשאלה עד תום העונה וכי יש קבוצות שהיו שמחות לצרף אותו".
בפ"ת מיהרו להסביר "צחי גיגי הוא שחקן הקבוצה תחת חוזה, אם נשמע שקבוצה פנתה אליו בזמן הזה אנו נתלונן בהתאחדות להפעיל סנקציות כלפי הקבוצות האלה, השוער נשאר בקבוצה שלנו והוא לא מוצע למכירה ולא להשאלה".