ח"כ תמר זנדברג (39) החלה את ההיכרות שלה עם הכנסת ב־2003, כשהיתה במשך חמש שנים העוזרת הפרלמנטרית של הח"כ לשעבר רן כהן, גם הוא ממפלגתה מרצ. כבר אז היה אפשר להבחין שיש לה כישורים ויכולות שיקדמו אותה בזירה הציבורית. ב־2008 החליטה להתמודד בעצמה לתפקיד פוליטי ונבחרה למקום השני ברשימת מרצ בבחירות לעיריית תל אביב. ב־2013 נבחרה לראשונה לכנסת כשהוצבה במקום השישי.
זנדברג נולדה ברמת גן, אמה היא העיתונאית אסתר זנדברג ("הארץ") ואחיה הוא כדורגלן העבר מיכאל זנדברג. היא בעלת תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל־אביב ותואר ראשון בפסיכולוגיה ובכלכלה מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
הח"כית, שחברה כיום באופוזיציה, מאמינה כי יש סיכויים רבים שהשמאל ישוב ויכבוש את השלטון. "אני חושבת שהמציאות ממש צועקת לממשלת שמאל ולשינוי במדיניות, ומי שבינתיים כושל זה דווקא אנחנו, מנהיגי השמאל, שלא הצלחנו להוכיח לציבור שאנו ראויים להנהגה הבכירה", היא אומרת, "אבל אני בטוחה במאה אחוז שעוד יהיו כאן ממשלות שמאל. זה גם לא כל כך רחוק ומרצ תיקח בהן חלק, וכשזה יקרה אני בהחלט שואפת להשפיע ברמות הכי גבוהות, להיות יו"ר ועדה בכנסת ואף שרה בממשלה".
לדבריה, "בעתיד אני שואפת להיות שרת התחבורה בממשלת שמאל. זה נושא שאפשר להזיז בו המון דברים, בעיקר בתחום התחבורה הציבורית וסלילת רכבות".
זנדברג מדגישה כי "באנו לפוליטיקה לא כדי לקבל תפקידים וג'ובים אלא כדי לשרת תפיסת עולם מסוימת. דווקא כמפלגת שמאל באופוזיציה הקול שלנו חיוני. אם אנחנו לא נהיה, לא יהיה מי שייצג בכנסת את תפיסת העולם של זכויות אדם, שוויון וצדק מגדרי, סביבתי וחברתי וקול נגד הגזענות".