תגובה חריפה על מתקפת הטרור בפאריס: מטוסי קרב צרפתיים הפגיזו הערב יותר מ-30 מטרות של דאעש בא-רקה שבצפון מזרח סוריה. בין המטרות שנפגעו מרכז שליטה ופיקוד של הארגון, מרכז גיוס, מצבורי נשק ומחנה אימונים. המקומיים מדווחים על הרוגים ופצועים במקום.
מקור ביטחוני בצרפת מסר לסוכנות הידיעות הצרפתית אי.אף.פי כי בין המחבלים שביצעו את מתקפת הטרור בפאריס שלושה אחים, וכי אחד מהם עדיין חופשי - יתכן כי זהו המחבל אחריו מתנהל מצוד. על פי סוכנות הידיעות, אחד האחים נהרג בוודאות במהלך המתקפה עצמה והשני נעצר בבלגיה ונחקר. האח השלישי הצליח כנראה להימלט והערב פירסמה המשטרה את תמונתו ופרטיו ברבים. בהצהרה של משרד ההגנה הצרפתי נמסר כי "התקיפה... שכללה 10 מטוסי קרב, יצאה במקביל מאיחוד האמיריות וירדן. בסך הכול הוטלו 20 פצצות".
_0.jpg)
על המתח הרב בו שרויים הפריסאים תעיד הפאניקה שאחזה בבאי האנדרטה המאולתרת, אליה מגיעים ביומיים האחרונים רבים על מנת להתייחד עם הקרבנות - אזעקת שווא, שטרם התברר מקורה, גרמה לרבים לברוח מהמקום תוך כדי דחיפות ונפילות. במקביל דווח כי מניין ההרוגים במתקפת הטרור עלה ל-132, חלקם טרם זוהו.
בהודעה נכתב:
"התראת פיגוע - מחפשים עדים שראו את:
עבסלאם סלאח, יליד ספטמבר 1989, מבריסל, בלגיה
תיאורו: 1.75, עיניים חומות
אם יש פרטים לגביו יש להתקשר למשטרה המקומית, מדובר באדם מסוכן – אין להתערב בעצמכם".
הרגעים שאחרי הפיגוע:
בנשקים שלופים ולאור יום
התובע הבלגי אמר היום (ראשון) כי שבעה אנשים נעצרו היום בעקבות פשיטות בבריסל בירת בלגיה, אחרי מתקפת הטרור הרצחנית בפאריס ביום שישי האחרון, וכי שניים מהמחבלים התגוררו בבלגיה. שני התוקפים נהרגו במהלך הפיגועים.
ממשטרת בלגיה נמסר כי הפשיטות בוצעו בעקבות הימצאותן של שתי מכוניות בעלות לוחיות רישוי בלגיות, האחת נמצאה בסמוך לאולם ההופעות בטקלאן, והשנייה בסמוך לבית הקברות פר-לשאז.
אחד המחבלים שביצעו את הפיגועים בפאריס והחזיק בדרכון סורי, ביקש מקלט מדיני בסרביה בחודש שעבר. כך הודיע משרד הפנים הסרבי. על פי הדיווח, הוא עבר במעבר הגבול פרסבו בין מקדוניה לסרביה. הרשויות בצ'כיה מאשרות כי אותו חשוד זוהה ביוון בתחילת אוקטובר. עם זאת, האינטרפול לא הוציא נגדו צו מעצר.
שלושה רובי קלצ'ניקוב נמצאו במכונית ששימשה לבצע את הפיגוע. לפני כן תפסו הרשויות בצרפת את המכונית, סיאט שחורה, באמצעותה ביצעו את הפיגוע בבר "לה-קארילון" ובמסעדה "לה-פטיט קמבוד".
אתמול אמר התובע הצרפתי כי מחבלים הגיעו במכונית לאזור ופתחו באש מכלי נשק אוטומטיים. במקום נהרגו 15 בני אדם ונפצעו עשרה.
זוהה באמצעות האצבע הקטועה
מוקדם יותר הודיעו הרשויות בצרפת כי אצבע קטועה בתיאטרון בטקלאן הובילה לזיהוי המחבל הראשון מבין שבעה מחבלים האחראים לרצח 129 בני אדם ולפציעתם של עוד 352 בשרשרת פיגועי הטרור שנעשתה בצרפת בליל שישי.
המחבל שזוהה הוא עומאר איסמעיל מוסטפי, בן 29 ממוצא אלג'יראי, שהיה אחד משלושת המחבלים שהסתערו על התיאטרון. מקום מגוריו הקודם של מוסטפאי, היה קונקורן, פרבר עני של פאריס. כוחות הביטחון הצרפתים ערכו חיפוש במקום לאחר הפיגוע.
התיאטרון לאחר הטבח:

למוסטפי היה תיק פלילי בצרפת. הוא הורשע בשמונה עבירות בין השנים 2004 ו-2010, אך מעולם לא ריצה עונש מאסר. המודיעין הצרפתי סימן אותו כקיצוני עוד בשנת 2010. כך אמר התובע הצרפתי פרנסואה מולין.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
אחיו של מוסטפי ואביו נלקחו לחקירת המשטרה ונערכו חיפושים בבתיהם. אחיו אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית כי לא ראה את אחיו במשך שנים. "זה מטורף. הייתי בפאריס בעצמי באותו לילה. ראיתי איזה מהומה הייתה", אמר. לדבריו, הפעם האחרונה ששמע על אחיו היתה כשמוסטפאי עבר לאלג'יריה עם משפחתו. הוא הוסיף שגם אמו לא ידעה דבר על אחיו.
מזכ"ל האו"ם: לשמור על זכויות האדם - גם בתגובה נגד דאעש
נשיא צרפת לשעבר, ניקולא סרקוזי, קרא לשינוי המדיניות הצרפתית בסוריה והציע כי על צרפת לפעול יחד עם רוסיה כדי "להשמיד" את דאעש. סרקוזי התייחס לפעילותן של שני הכוחות העיקריים נגד דאעש, ארצות הברית ורוסיה, ואמר כי לא ייתכן שיהיו שתי קואליציות בסוריה. את הדברים אמר סרקוזי בתום פגישה עם נשיא צרפת, הולנד.
נשיא ארצות הברית ברק אובאמה, כינה את מתקפת הטרור בפאריס "מתקפה על העולם המתורבת". אובאמה דיבר במהלך פגישתו עם נשיא טורקיה, ארדואן, במהלך הוועידה הכלכלית G20 באנטליה. אובאמה הוסיף כי ארצות הברית עומדת לצדן של טורקיה ואירופה במאמציהן להפחית את זרם מבקשי המקלט לאירופה. לדבריו, וושינגטון תכפיל את מאמציה לפתור את המשבר בסוריה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו