65 עולים חדשים מארה"ב ומקנדה נחתו אתמול בטיסה קבוצתית מיוחדת של ארגון נפש בנפש בשיתוף עם משרד העלייה והקליטה, הסוכנות היהודית, קרן קיימת לישראל, JNF-USA.
העולים מתחילים את חייהם בישראל בצל המצב הביטחוני המורכב בארץ בשבועות האחרונים. עשרות העולים הגיעו לישראל כמתוכנן ולא נרשמו דחיות או ביטולים על רקע המצב הביטחוני, זאת בדומה לאירועים ביטחוניים אחרים בעבר.
כך למשל, במהלך מבצע 'צוק איתן' נחתו בישראל מאות עולים חדשים מצפון אמריקה וניתן היה לראות כי דווקא בחודשים של המבצע ומיד לאחריו נרשמה עלייה של עשרות ולעיתים אף מאות אחוזים במתעניינים בעלייה לישראל ובכאלה שפתחו בתהליכי עלייה לארץ.
מבין העולים, 20 עברו עם הגעתם לישראל לצפון או לדרום במסגרת הפרויקטים "עולים לצפון" ו"עולים לדרום" של ארגון נפש בנפש. חמישה מבין העולים הגיעו לארץ כדי להתגייס לצה"ל כחיילים בודדים. העולה הצעיר ביותר בקבוצה הוא בן 10 חודשים בלבד ואילו העולה המבוגר ביותר בן 83. העולים בקבוצה מגיעים לישראל מאריזונה, קליפורניה, קולוראדו, קונטיקט, פלורידה, ניו יורק, ניו ג'רזי, ואילינוי.

עולה חדשה בירידה מהמטוס, היום // צילום: בן קלמר
סיוון אלמוג בת ה-21 מאריזונה, שעלתה אתמול לישראל, מתכננת ללמוד סיעוד באוניברסיטה העברית ולגור במודיעין. סיוון סיפרה בחיוך כי "אני מאוד מתרגשת להתחיל את החיים החדשים שלי בארץ ישראל. אני יודעת שעכשיו אני נמצאת בבית האמיתי שלי. הגעתי לארץ עם תכנית מאוד מסודרת ואני בטוחה שאצליח להגשים אותה בשנים הקרובות. הרבה אנשים מסביבי הביעו חשש כשסיפרתי שאני עולה. אני מבינה שהמצב בישראל עכשיו אמנם מדאיג מאוד, אבל לא חשבתי לרגע לשנות את התכניות שלי. לשמחתי, ההורים שלי מאוד תומכים בהחלטה שלי לעלות. אני יודעת שהם גם ישמחו מאוד אם האחיות שלי יעלו בעקבותיי כפי שמתוכנן. הגעתי לכאן עם תמיכה מהבית בשילוב תחושה חזקה שאני עושה את הדבר הנכון ואני לא חוששת לרגע, לא מהאתגר לא מהמצב".
הרב יהושע פס, מייסד ומנכ"ל ארגון נפש בנפש סיכם כי "עשרות עולים חדשים מצפון אמריקה, שנחתו בישראל, לתוך מציאות ביטחונית מאתגרת, מעבירים בעצם העלייה שלהם מסר חשוב וחזק על מסירות העלייה מצפון אמריקה לאידיאל הציוני ותחושת האחריות העמוקה שלהם כלפי מדינת ישראל. הבחירה שלהם לעזוב חיים נוחים ולעלות לישראל, ועל אחת כמה וכמה בזמנים לא קלים אלה, היא תרומה חשובה לחוסן של מדינת ישראל ולמוראל הלאומי. אנו גאים בזכות ללוות כל אחד מהעולים לאורך התהליך ונפעל בכל האמצעים העומדים לרשותנו על מנת להבטיח את קליטתם והתאקלמותם בחברה הישראלית".