לפני המשחק בין עירוני ק"ש להפועל ב"ש נחתם הסכם השלום הקר ביותר מאז ומעולם. הבעלים של ק"ש איזי שרצקי לחץ את ידו של מאמנו בעונה שעברה ברק בכר, אבל גם ממעלה היציע זה היה נראה כאקט של כבוד הרבה יותר מאשר אקט של רצון. על מגן ההוקרה שקיבל בכר מק"ש היה חתום מנכ"ל הקבוצה יוסי אדרי בעוד על החולצה הממוסגרת שקיבל הבלם שיר צדק, שגם עשה את הדרך מצפון לדרום, חתם שרצקי.
אחרי שהטקסים והאגו זזו הצידה, היתה זו ק"ש שעלתה ליתרון ראשון משער נפלא של ברונו קוניה לחיבורים (28), אבל ב"ש נראתה הרבה יותר חזקה ובעיקר מאומנת. אחד הדברים שאפיינו את ק"ש בתקופתו של בכר היה החוזק המנטאלי. אם הוא יצליח להביא את התכונה הזו גם לב"ש זה יכול להביא אותה למקומות שזוכרים בדרום רק זקני העיר שזכו לראות את הקבוצות הגדולות של המועדון בשנות ה-70.
שחקניו של בכר כאילו התעלמו מהפיגור והמשיכו לשחק כרגיל. הם הפכו את התוצאה (מאור מליקסון 40, בן שהר 58, מהראן ראדי 90+4) ואלמלא יום ענק של גיא חיימוב זה יכול היה להיגמר בהשפלה. הבשורה הגדולה של הפועל ב"ש מהמשחק הזה היא מאור מליקסון. בעונה שעברה הוא ספג ביקורות, ברובן מוצדקות, אבל הערב הוא היה רמה אחת מעל המשחק. כשב"ש תקבל את התוצר גם ממאור בוזגלו, אליניב ברדה וטוני וואקמה, היא תהיה קבוצה מפחידה.
בק"ש יצטרך המאמן סלאח חסארמה לעבוד בעיקר על הבסיס. המרחקים בין ההגנה להתקפה שלו היו כמו מזרח ומערב. כבר בשבוע הבא מצפה לב"ש משחק עונה מול מכבי ת"א, אבל עם כל הכבוד לניצחון היפה במחזור הפתיחה, עד שלא יגיע תואר כלשהו לדרום, יש לה עוד המון מה להוכיח.

האדומים חוגגים בק"ש // צילום: ג'יני
סולחה גם בין ברקת לשרצקי
לחיצת היד בין בעלי עירוני ק"ש איזי שרצקי למאמנו בעונה שעברה ברק בכר לא היתה הסולחה היחידה. בסיום המשחק פגש שרצקי בבעליה של הפועל ב"ש אלונה ברקת ובניגוד ללחיצת היד עם בכר, זו עם ברקת היתה חמה. שרצקי אף איחל לברקת הצלחה בהמשך הדרך וברך אותה על הניצחון.
מעבר לכך, בק"ש מודאגים מאוד מהיכולת שהציגה הקבוצה במחצית השניה. "אין לי טענות כלפי שחקנים מסוימים", אמר בסיום המאמן המפסיד סלאח חסארמה שהוסיף: "היינו לא טובים במחצית השנייה כקבוצה. במחצית הראשונה שיחקנו טוב והובלנו, אחר כך ראינו שיש לנו הרבה עבודה". על המשך העונה אמר חסארמה: "המטרה שלנו היא עדיין להגיע לפלייאוף העליון. ב" ש קבוצה טובה מאיתנו ואני לא מתבייש בכך".