הוסר איום השבתת המשק. שר האוצר משה כחלון ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הגיעו לסיכומים בסוגיית עובדי הקבלן.
במשרד האוצר אמרו כי במסגרת ההסכמות הוחלט על קליטתם של כ-10,000 עובדי קבלן לשירות המדינה. כמו כן, סוכם מתווה למעבר להעסקה ישירה של עובדים במיקור חוץ ו"כתף אל כתף" לשירות המדינה וברשויות המקומיות.
בנוסף, סוכם על שיפור תנאי השכר של העובדים ברף הכנסה נמוך: עובדים סוציאליים, אנשי חינוך המועסקים כיום על ידי עמותות וארגונים נוספים, עובדי שמירה ואבטחה ועובדי ניקיון. שר האוצר, משה כחלון: "היום אנחנו מסתכלים לעובדים בעיניים. לעובד הניקיון בבית החולים שלפעמים אנחנו חולפים על פניו ולא שמים לב. לאחות בבית הספר שכולנו זוכרים את הטיפול הראשון שלה. אנחנו מסתכלים להם בעיניים ואומרים להם- המדינה חוזרת לקחת אחריות. המדינה לא מתנערת מכם יותר. המדינה ניצבת לצידכם."
בימים האחרונים התכנסו כחלון וניסנקורן לסבב מרתוני של דיונים ופגישות במטרה להסיר את איום השביתה.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
מוקדם יותר היום איים איגוד לשכות המסחר לפנות לביה"ד לענייני עבודה בדרישה כי זה יוציא צו מניעה נגד השבתה כללית של המשק בסוגייה. השביתה המתוכננת היתה אמורה להתקיים החל מעוד יומיים ובהסתדרות שקלו להשבית באופן נרחב במיוחד את המשק.
לפני כשבועיים הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה כללי במשק, על רקע הדרישה לקלוט בהעסקה ישירה לפחות 15,000 עובדי קבלן באופן מיידי. האוצר מצדו, מוכן להעסיק 4,000 בלבד. ההסתדרות דורשת לקלוט בהעסקה ישירה מורים ועובדים סוציאליים, בעוד האוצר מוכן לקלוט אחיות, עובדי רנטגן ועובדים בבתי החולים.
מרבית עובדי הקבלן מועסקים ברשויות המקומיות, בבתי החולים (כולל של שירותי כללית) ובמערכות החינוך והסיעוד. קליטתם של כול עובדי המדינה תעלה מיליארדי שקלים לממשלה ולמעסיקים הפרטיים.