"המדינה הפרה במשך 7 שנים את הוראות חוק שירות מילואים" - כך נקבע אתמול בפסק דין עקרוני שניתן על ידי בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בראשות השופט דורי ספיבק. בית הדין הורה למדינה להשיב לאלפי עובדיה, המשרתים במילואים, ניכויים שנוכו משכרם.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
חוק שירות מילואים קובע, בין השאר, שעובד המבצע את שירות המילואים שלו מעבר לשעות העבודה, ביום המנוחה השבועי שלו או בחופשתו, זכאי הן לשכר עבודתו הרגיל והן לתגמולי מילואים - אולם תשלומים אלה מעולם לא שולמו לעובדי המדינה.
ההחזר שעליו פסק בית הדין מתייחס לכל עובדי המדינה ששירתו במילואים בימי שישי ושבת, בימי מנוחה ובימי חופשה מאז אוגוסט 2008 - מועד כניסתו של החוק לתוקף. בעקבות פסק הדין צפויים להיות מוחזרים הפרשי שכר לאלפי עובדי מדינה ששירתו במילואים מאז נחקק החוק. ההערכה היא כי גובה ההחזרים יגיע למיליוני שקלים.
התובעים בפסק הדין החדשני הם שני עובדי מדינה המשרתים כטייסי מילואים בחיל האוויר, חלק מהזמן בימי שישי. הם פנו לבית הדין בשנת 2012 בעקבות דו"ח שפירסם מרכז המחקר והמידע של הכנסת, שקבע שהמדינה בעצמה מפרה את הוראות חוק המילואים.
לאורך כל תקופת ההתדיינות הארוכה דבקה המדינה בעמדתה שלפיה לא נפל כל פגם באופן יישום החוק, ואולם רק באחרונה הודיעה המדינה שהחשבת הכללית של משרד האוצר החליטה עקרונית על השבת הפרשי השכר לכל עובדי המדינה - בדיוק כפי שדרשו שני התובעים בתיק.
השופט קבע כי על המדינה להשיב את הכספים עד נובמבר השנה. ביחס לשני הטייסים קבע כי יש להשיב לתובע אחד 18,379 שקלים, ואילו לשני 7,979 שקלים. כמו כן פסק בית הדין לתובעים הוצאות משפט כוללות בסך של 80 אלף שקלים, וזאת בשל ההליך המשפטי הארוך והמייגע.