למצולמים אין קשר לידיעה // צילום: יהושע יוסף // למצולמים אין קשר לידיעה

תקדים: רוכב אופניים חשמליים מואשם בדריסה

על פי כתב האישום, מלאקו מהרת בן ה־20 הפיל בת 82 וברח על אופניו בלי להגיש לה עזרה • האישה סבלה מפגיעות חמורות

כתב אישום תקדימי הוגש אתמול לבית המשפט המחוזי בבאר שבע נגד מלאקו מהרת (20) בגין פגיעה בהולכת רגל (82) בעת שרכב על אופניו החשמליים, פציעתה באורח קשה והימלטות מהמקום.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

על פי עובדות כתב האישום, שהוגש לביהמ"ש באמצעות עו"ד חן־עסיס לביא מפרקליטות מחוז דרום, ב־8 ביוני 2015, בעת שהאישה הלכה על מדרכה המיועדת להולכי רגל בשדרות בן־גוריון באשקלון, פגע בה הנאשם שרכב על אופניים חשמליים, הפילה והמשיך בנסיעה. מהרת עצר את האופניים כעבור כמה שניות, הביט לאחור, הבחין באישה כשהיא מוטלת על המדרכה וברח מהמקום בלי להזעיק עזרה.

בעקבות הפגיעה הובהלה האישה באמבולנס לביה"ח ברזילי באשקלון כשהיא סובלת מפגיעות חמורות. מכתב האישום עולה כי כמה ימים לאחר האירוע ניסה הנאשם לשדוד אישה אחרת בעת שרכב על אופניו והיא טייל עם כלבה על המדרכה. לביהמ"ש הוגשה בקשה לעצור את הנאשם עד תום ההליכים נגדו.

בתוך כך, אתמול קיימה ועדת הכלכלה בכנסת דיון בנושא הקטל בדרכים, שבו השתתף גם עידן אוחנה (לשעבר ויסלר), שסיפר כיצד איבד את שני הוריו בתאונת דרכים לפני שמונה שנים. "אני מסיים חטיבת ביניים ועולה לתיכון. הוריי לא ליוו אותי לטקס בר המצווה ולא ליוו אותי בטקס הסיום ולא ילוו אותי ואת אחי לעד", אמר, "דיבורים זה לא מספיק, אני לא צריך רחמים. אני צריך ורוצה שינוי".

על פי נתוני משרד התחבורה והלמ"ס, מתחילת השנה יש עלייה מדאיגה של כ־28 אחוזים במספר ההרוגים בכבישים. לפי ה־OECD, קצב שיעור הירידה במספר ההרוגים בארץ הוא מהנמוכים בעולם המערבי - מקום 26 מתוך 30, ושיעור הילדים הנפגעים בתאונות דרכים הוא השני הכי גבוה בעולם המערבי. נציג עמותת אור ירוק, יניב יעקב, אמר כי אם מצב זה יימשך, עד סוף השנה יהיו יותר מ־400 הרוגים. ראש אגף התנועה, תנ"צ אלברט אוחיון, אמר כי ב־2010 היו למשטרת התנועה  300 ניידות ו־600 שוטרים, לעומת 132 ניידות ו־370 שוטרים כיום. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...