הרב לוינגר // צילום: דודי ועקנין (ארכיון) // הרב לוינגר

הרב משה לוינגר הלך לעולמו

לוינגר היה ממקימי היישוב היהודי בחברון וממנהיגי מועצת יש"ע • בן 80 במותו

הרב משה לוינגר, מי שנחשב לאבי ההתיישבות ביהודה ושומרון, וכונה לא אחת 'השריף של חברון', נפטר במהלך השבת בבית החולים שערי צדק, שם אושפז בחודשים האחרונים לאחר שסבל ממחלה קשה. בין שמונים היה במותו. מחר בשעה 11:00 יחלו הספדים ברחבת מערת המכפלה ולאחר מכן ימשיך מסע הלוויה של הרב לבית העלמין. מותו היכה בצער את אנשי ההתיישבות, שכן לוינגר, נחשב לאב הרוחני של המתיישבים, לאחר המנהיגים הבולטים של המתנחלים, ממחדשי הישוב היהודי בחברון, ממקימי גוש אמונים וממייסדי מועצת יש"ע. בנו, מלאכי לוינגר, משמש כראש מועצת קרית ארבע חברון. אתמול הוא אמר בתגובה למותו של אביו: "האבידה היא גדולה והפרידה כואבת אך הסתלקותו של מורי ואבי בערב יום ירושלים ויום חברון מסמלת את הרוח והאהבה הגדולה שפעמה בקרבו למען ארץ ישראל כולה. חזונו הוא חזון כולנו ורוחו הגדולה תמשיך לפעום בלב כולנו להמשך בניינה של האומה והארץ".

השר אורי אריאל על פטירת הרב לוינגר: ״אבד צדיק מן הארץ. עם ישראל איבד היום את הרב משה לוינגר זצ״ל שהיה ממובילי ההתיישבות בארץ ישראל ובעיר האבות חברון בפרט. רק סמלי הדבר שיום קבורתו יתקיים ביום שחרור העיר. הרב לוינגר פעל להתיישבות בכל חלקי ארצנו ללא פשרות תוך הקפדה על אהבת עם ישראל ללא תנאי״.

יו"ר המחנה הציוני, ח"כ יצחק הרצוג, אמר הערב: "הרב לוינגר היה מנהיג של  ציבור חשוב, ציבור אידאולוגי שהאמין בו ובעמדותיו, אני חולק על עמדותיו לכל אורך הדרך, אך כיבדתי אותן. אני מוסר הערב את תנחומיי וצערי למשפחתו ולתלמידיו הרבים ובמיוחד לבנו מלאכי עימו זכיתי לעבוד בתפקידיי השונים".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בישוב היהודי בחברון הביעו צער עמוק על מותו של הרב לוינגר ומסרו בתגובה: "הרב לוינגר היה נושא דגל ההתיישבות היהודית המחודשת בעיר ובמשך שנים רבות היה לסמל ודמות מוערכת בחברון ובהתיישבות ביהודה ושומרון בכלל".

הרב לוינגר נולד בירושלים וגדל שכונת שערי חסד. מתלמידם של הרב צבי יהודה הכהן קוק והרב אברהם שפירא מישיבת מרכז הרב, שם גם הוסמך לרבנות. ב- 1968 עמד בראש קבוצה של יהודים שהגיעה לחברון בערב פסח וערכה את ליל הסדר במלון פארק בעיר. האירוע הזה הפך לסמל ההתיישבות כאשר קבוצת היהודים בראשותו הודיעה כי היא נשארת במקום. הקבוצה התגוררה בבניין הממשל הצבאי בחברון במשך שלוש שנים, עד שהוכשרה קרית ארבע והם עברו להתגורר שם. ב 1988 נקלע לתקרית במרכז העיר חברון, כאשר ביצע ירי לעבר מספר פלשתינים לאחר שהותקף באבנים. הוא הועמד לדין והגיע להסדר טיעון עם המדינה לפיה, הודה בגרימת מוות ברשלנות, בפציעה בנסיבות מחמירות ובהיזק בזדון ונגזרו עליו חמישה חודשי מאסר בפועל. כניסתו לכלא לוותה בכנס תמיכה גדול של רבנים, ראשי ישיבות ותלמידים. בשנים שלאחר מכן התעמת ואף הורשע בגין זה, עם פלשתינים, ועם כוחות הביטחון ועם שוטרים. בבחירות לכנסת בשנת 1992 התמודד אך רשימתו זכתה לאלפי קולות בלבד. 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...