יקב ויתקין בלט עוד מימיו הראשונים על הרקע האחיד של ייצור היין בישראל. ההחלטה של אנשי היקב המשפחתי לא להתעסק עם זנים דוגמת קברנה סוביניון, מרלו ושרדונה נראתה בזמנו כמו קפיצת ראש לתוך מיכל תסיסה ריק. מדובר במותגים בינלאומיים ידועים שכולם מוכנים לקנות, אז למה להסתבך עם זנים כמו קריניאן או פטיט סירה? בדיעבד התגלתה ההחלטה כמוצדקת, והיום נחשב היקב לאחד מחלוצי הזרם הים־תיכוני בייננות העברית, שסחף אחריו גם יקבים גדולים ממנו.
לאחר 14 בצירים בחצר המשק הצפופה בכפר ויתקין עבר היקב למיקום חדש, לא הרחק מגשר הצבים שמעל נחל אלכסנדר. במבנה חדש ורחב ידיים, שהוקם על הריסותיו של לול, תרוכז החל מהבציר הקרוב כל הפעילות, מקליטת הענבים ועד אחסון הבקבוקים. באותה הזדמנות יצטרף ויתקין ליקבי איכות דוגמת קסטל, פלם וצרעה, יהפוך לכשר, ובכך יוכל להגדיל משמעותית את מספר הלקוחות בארץ ובקהילות היהודיות בעולם. מרכז המבקרים, שכבר פועל במקום, מארח יחידים וקבוצות לטעימות יין וסיורים. תחנה נהדרת להצטיידות בבקבוק או שניים, מתוך ההיצע האיכותי, המקורי והטעים של היקב.
עוד בעמוד האוכל:
תאילנד בצפון דיזינגוף: מאיה דרין בדקה את "נאם" ונשבעה לשוב בקרוב
מועדון ארוחת הבוקר: מנות מושקעות במיוחד לפתוח איתן את היום
לכבוד הקיץ הקרב הילה אלפרט מרעננת: 3 מתכונים עם בירה
גלידה הכי טובה: בבית עם מכונה וגאדג'טים או בגלידרייה מקצועית
ויתקין, מסע ישראלי לבן 2014
ויונייה ורוסאן מהרי יהודה, קולומבר וגוורצטרמינר מאזור בנימינה. על פניו זה נשמע כמו סלט שיקבים עושים לפעמים משאריות ענבים לבנים. בפועל מדובר ביופי של יין, שמשלב להפליא את המרכיבים השונים. המרקם החד והמבנה הקשוח שלו עטופים בריחות נעימים של פירות מתוקים ופרחים שהופכים אותו לנגיש ומהנה, אפילו עבור אנשים שלא באמת אוהבים יין. הטעמים שלו מאוזנים והסיומת מרעננת. המחיר: כ־75 שקלים.
ויתקין, מסע ישראלי ורוד 2014
ליין, שמיוצר מענבי גרנאש וקריניאן מאזור הכרמל, יש צבע ורוד בהיר וריחות של פירות אדומים טריים, מעט דשא קצור ופרחים, שלא נופלים למתקתקות יתר. המרקם שלו חד, החמיצות טובה, והסיומת יבשה ומרעננת, עם נגיעה קלה של טעמי פרי. יין מרענן ומהנה שאפשר לשתות כאפריטיף או ליד האוכל, אבל נראה לי שמקומו הטבעי הוא בסל פיקניק. על גדת נחל אלכסנדר, למשל. המחיר: כ־75 שקלים.
ויתקין, ריזלינג 2013
ריזלינג ופינו נואר הם זנים שאינם ים־תיכוניים בעליל, ולמרות זאת גם הם מופיעים בקטלוג של ויתקין. איכות פרי יוצאת דופן, כך מתברר, יכולה להיות חשובה יותר מעקרונות. ליין, שמקורו בכרמים באזור עמק האלה, יש צבע זהבהב־ירקרק וריחות של תפוחים ירוקים, הדרים חמצמצים, פירות לבנים ומעט מינרלים. המגע שלו בחך נעים, החמיצות מתונה יחסית, והסיומת יבשה ומינרלית מאוד. בתנאים הנכונים תוכלו אפילו לשמור אותו כמה שנים. המחיר: כ־90 שקלים.
ויתקין, מסע ישראלי אדום 2013
המסע האדום הזה מתחיל בריחות של פירות טריים, תבלינים מתוקים, פרי בוסר ומעט עשבי תיבול טריים. בהמשך הדרך, בפה, מתגלה מבנה קליל יחסית עם חמיצות טובה שתומכת היטב בטעמי הפרי העשירים, והסיומת נעימה ומרעננת. הוא מיוצר מענבי סירה, קריניאן וקברנה פרנק, ומציע תמורה נהדרת לכל שקל. המחיר: כ־75 שקלים.
ויתקין, קריניאן 2011
2011 היתה שנה לא שגרתית בכל מה שקשור במזג האוויר. החורף היה חמים יחסית, אבל בקיץ נמדדו טמפרטורות נמוכות במיוחד, ובארץ חמה כמו ישראל זה עושה לענבים רק טוב. הקריניאן מענבי אותה שנה עשיר ומלא כפי שניתן לצפות מקריניאן שמיוצר מענבי בנימינה וזכרון יעקב, אבל ריחות עשבי התיבול והחמיצות הנהדרת שלו מונעים מהעושר להכביד והופכים את היין למהנה ביותר. המחיר: כ־105 שקלים.