צילום: דניאל לילה // מלון דן בירושלים

מסודרים לסדר

אחרי מרתון הניקיונות והכשרת הבית, רבים מעדיפים לוותר על הבישולים וההכנות לקראת ליל הסדר • האלטרנטיבות: אוכל מוכן, חגיגת ליל סדר במסעדה או שילוב חופשה עם סדר בבית מלון

ערב פסח מתקרב, וההכנות לליל הסדר בעיצומן. את ארוחת החג מנצלים רבים כדי להפגין יצירתיות קולינרית ומגישים מנות חגיגיות עשירות בטעמים ובניחוחות. אולם אחרי מרתון הניקיונות, הגעלת הכלים והכשרת הבית לחג, לא לכולם נשאר עוד כוח לעמול שעות על גבי שעות במטבח על ארוחת חג עשירה ומגוונת. לכן רבים בוחרים לחגוג את ליל הסדר בדרך הקלה - מזמינים קייטרינג או הולכים לבית מלון או למסעדה. 

מסעדות: אווירה והגדה

"ליל הסדר יכול להיות מהנה, חגיגי ונעים לכולם גם בלי לעשותו בבית", אומר שאול בן אדרת, שף מסעדת התרנגול הכחול בת"א, "האפשרות של סדר במסעדה מתחילה להיות פופולרית בשנים האחרונות, מכיוון שזו אלטרנטיבה מעניינת שמשלבת את מסורת החג עם אווירת המסעדה". 

הכתבה הכי נקראת היום באתר: מזעזע - ככה נראה עובר שאמו מעשנת

תפריט ליל הסדר בתרנגול הכחול, למשל, כולל פרגית אפויה בתנור עם פירות יבשים, סילאן ויין אדום וצוואר טלה במילוי אורז, שקדים וצימוקים. הצמחונים יגלו מנגולד במילוי חיטה ירוקה, ארטישוק, שורש סלרי ולימון בסלסת עגבניות צלויות. אוהבי הים ימצאו קריספי בס ברוטב לימונים, עשבי תיבול ובצלי שאלוט. הארוחה כוללת יין, ומחירה 375 שקלים למבוגר ו־280 שקלים לילד. 

מסעדת סוהו בראשון לציון מציעה שולחן חג בניחוח אסיאתי כשהמנות מוגשות למרכז השולחן ולצידן הגדות מיוחדות. 

בתפריט האוריינטלי מוצעים כמנות ראשונות פטה כבד עוף ברוטב קרמל בלסמי, רימונים ויין, סביצ'ה טונה במרינדת פפאיה וסלט שורשים וייטנאמי. לעיקריות יוגשו ג'מבו שיפוד פילה בקר במרינדת חרדל, דבש וקארי ובומביי דג ברמונדי במעטפת סלסה ירוקה. הארוחה כוללת קינוחים, יין ושתייה חמה. המחיר: 395 שקלים למבוגר ו־125 שקלים לילד (עד גיל 10).

גם במסעדת אחוזת שולמית בראש פינה חוגגים את ליל הסדר במגוון רחב של מאכלים. בתפריט החגיגי מוצעים מרק קניידלך, כבדי עוף ביין וממולאים שיוגשו למרכז השולחן. בעיקריות תתלבטו בין סטייק אנטרקוט, חזה אווז מעושן ברוטב חזרת ופילה סלמון מעושן. המחיר: 350 שקלים למבוגר ו־270 שקלים לילד.

קייטרינג: הזמינו מראש

מי שמעדיף לחגוג את ליל הסדר בבית אבל רוצה לחסוך שעות של בישולים, יוכל להצטייד באוכל מוכן שמציעות מסעדות וחברות שונות. חשוב לבצע את ההזמנות כארבעה ימים מראש ולהביא בחשבון שדמי המשלוח נעים בין 30 ל־60 שקלים. קיימת אפשרות לאסוף את המשלוח בעצמכם ולחסוך את עלותו. 

לצד מנות מסורתיות של מרק עוף עם קניידלך, גפילטע פיש וחריימה, אפשר למצוא שלל מנות פרי יצירתם של שפים שונים. בביסטרו בראון בת"א מציע השף אלון ליפינסקי מבחר מנות עשירות המותאמות לחג הפסח. מסעדת סנדר הוותיקה מגישה אוכל יהודי מסורתי ומציעה, לצד כבד קצוץ ורגל קרושה, גם פלפל ממולא באורז ובשר (30 שקלים ליחידה), ראש דג ממולא (33 שקלים ליחידה) ומצות ממולאות (18 שקלים ליחידה). כעיקריות תוכלו לבחור לשון עגל עם פטריות, קציצות עוף מטוגנות וקורקבנים ברוטב (50 שקלים למנה). 

מסעדת אחוזת שולמית בראש פינה

תושבי הצפון יכלו ליהנות מאוכל ביתי בחנות המפעל של ניר עציון. בחנות מוצעות מנות כגון סלמון ברוטב לימון ושקדים, רוסטביף עם פטריות (120-110 שקלים ל־5 מנות) וירקות אפויים. 

בסניפי רשת יינות ביתן באשדוד, בחיפה, באשקלון ובנהריה הוקמו מסעדות המאפשרות להצטייד באוכל מוכן לחג. לצד מנות אורז, תפוחי אדמה ואפונה מבושלים, תמצאו כרעיים מבושלות (19.90 שקלים לק"ג), צלי כתף בקר ברוטב ודג מושט או בורי מבושל (39.90 שקלים לק"ג).

בתי מלון: הנוחות מעל הכל

מגמה שהולכת וצוברת פופולריות בקרב הישראלים בשנים האחרונות היא שילוב הסדר עם חופשה בבית מלון. השפים בבתי המלון מקפידים לגשר בין המסורות הקולינריות של מזרח ומערב ומציעים מנות מסורתיות של חריימה, גפילטע פיש וקניידלך לצד מנות שמגיעות מאסיה ומנות ים־תיכוניות. ברשת מלונות דן ייערך ב־14 מלונות הרשת ליל סדר מרכזי, המיועד לאורחי המלון ולאורחים מבחוץ. בחלקם יונח האוכל על מזנון ובחלקם יוגש לשולחנות על ידי מלצרים. 

"בשנים האחרונות מעדיפים רבים לחגוג את ליל הסדר בבתי מלון", אומר חיים שפיגל, מנהל אגף מזון ומשקאות ברשת מלונות דן, "הטרחה שבהכשרת המטבח והבית אצל אנשים מסורתיים התחלפה בנוחות ובהנאה שבחגיגת פסח במלון". 

מנה מוכנה בביסטרו בראון ת"א

במלון דן ירושלים מוצע תפריט הכולל מנות כגון טרין כבד אווז, מרמלדת תפוחי "פינק ליידי", לוקוס לבן צרוב וראגו פטריות. המחירים משתנים בהתאם לאזור ולצורת ההגשה ונעים בין 760 ל־1,490 שקלים למבוגר ובין 165 ל־1,120 שקלים לילד - לא זול בכלל, אבל התמורה בהתאם.

גם ברשת מלונות רימונים מציעים ארוחת חג מרשימה, ובחלק מבתי המלון ברשת ייערך סדר על ידי חזן. לצד מנות קלאסיות של גפילטע פיש וכבד קצוץ יוגשו טלה ברוזמרין, דואט פרגית עם בשר ופיסטוקים ושיפודי קבב דגים. המחיר לסועד: 450-200 שקלים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...