בני לוד ובני יהודה עלו ביום שישי למשחק העונה שלהן בלאומית, שבסופו הגדילו הכתומים את הפער מלוד השנייה לתשע נקודות. אוהדי הקבוצה מהשכונה כבר יכולים, אפילו ביום מעונן, לראות את ליגת העל אחרי שחגגו 1:2 גדול.
לפני המשחק כולם דיברו על היריבות בין מחנות האוהדים, שפתחו פרק מכוער ביחסים במשחק הראשון ביניהם העונה בבלומפילד. בגמר גביע הטוטו האש ירדה מעט ובסוף השבוע היא שוב קפצה, אבל הפעם ללא אלימות פיזית. על הקללות שהוטחו משני צידי היציע בלוד אפשר היה לוותר.
המחצית הראשונה היתה אחת הטובות ששוחקו העונה בלאומית, ולא היה אפשר שלא לתהות למה קבוצות הצמרת של הליגה לא מציגות יכולת כזו בכל מחזור. אם זה היה המצב, אין ספק שתמונת העולות לליגת העל כבר היתה סגורה מזמן.
צליל חתוכה מלוד ודלה איינוגבה מבני יהודה עמדו בלחץ, אבל הראשון ספג ראשון אחרי עבירה מיותרת של מור שקד ברחבה (27). פדרו גלבאן כבש את הפנדל, שהחזיק מעמד עד לדקה ה־52. ינון ברדה נכנס במחצית השנייה, הוסיף אנרגיות להתקפה של לוד וכבש את השער היפה במשחק אחרי מספרת נהדרת ששלחה את הכדור בין ידיו של איינוגבה פנימה.
בני יהודה התאוששה לאט משער השוויון, ובזכות חילופים נכונים של המאמן יוסי אבוקסיס (קוסטה ועגייב במקום דולב חזיזה וסתיו פיניש) חזרה לתקוף. בדקה ה־73 זה השתלם לו כשגלבאן - מי אם לא הוא - קיבל כדור מחוץ לרחבה ושלח אותו באלגנטיות פנימה. לוד תקווה שהפועל כפ"ס תאבד נקודות ביום שני מול אחי נצרת, כך שהפער בין המקום השני לשלישי יישאר חמש נקודות.
עירוני קריית גת המשיכה ביכולת הירודה וסיימה ב־2:2 בבית מול "ניר" רמה"ש. טל איילה (10) וגיל גילקרוב (36) העלו את המארחת ליתרון מבטיח במחצית הראשונה, אבל שלום אדרי (66) ושער דרמטי של אבי סטרול בדקה ה־87 הותירו את הדרומיים במקום החמישי.
קרב התחתית בין עירוני טבריה (15) לבית"ר ת"א/רמלה (12) הסתיים ב־2:2 שסיבך את הצפוניים. ת"א/רמלה הובילה פעמיים (אורי מגבו 51, וויליאם נג'ובו 63), אבל בטבריה חזרו עם שערים של עידן מקדש (57) ושלום עקיבא (73) ושמחו לשמוע על ה־0:0 בין נצרת עילית (מדורגת 14) להפועל ירושלים (10).
מכבי הרצליה (6) ניצחה 0:1 את האחרונה בטבלה הכח עמידר/ר"ג משער של ג'ורדן פושה (72).