בכל צפון־מזרח ארה"ב נערכו אתמול לסופה אימתנית, שזכתה לכינוי "סטורם־מגדון". הסופה התחילה לפנות בוקר ובמהלך היום צפויים להיערם כ־76 ס"מ של שלג בערים ניו יורק, פילדלפיה, בוסטון והאזורים הסמוכים להן.
יותר מ־20 מיליון אמריקנים צפויים להיות מושפעים מסופת השלגים שרבים מכנים אותה היסטורית, ועשרות מיליונים נוספים יתמודדו עם טמפרטורות מקפיאות "בלבד". מעבר לשלג הרב, החזאים הזהירו כי מה שהופך את מזג האוויר למסוכן באמת הן הרוחות החזקות, שעלולות להגיע למהירות של יותר מ־120 קמ"ש.
נכון לאמש, וטבלו קרוב ל־6,000 טיסות שתוכננו לצאת היום ואתמול מאזורי הסופה ואליהם. גם הטיסות מישראל בוטלו, והמטוסים האמריקניים שכבר נחתו בארץ יישארו בנתב"ג עד שיתקבל אישור לנחיתה בנמלי התעופה של ניו יורק וניו ג'רזי.
6 מדינות הכריזו על מצב חירום
עם זיכרונות לסופה סנדי משנת 2012, ראשי שש מדינות בחוץ המזרחי של ארה"ב הכריזו על מצב חירום. מזג האוויר הסוער עלול לפגוע בכששים מיליון שני אדם בעשרות מדינות בארה"ב. רשות מזג האוויר הלאומית הזהירה כי מדובר בסופה מסכנת חיים. באזור ניו יורק הרוחות צפויות להגיע ל-80 קמ"ש. הרשויות בעיר ניו יורק דיווחו כי כ-13 סנטימטרים של שלג כבר נערמו בסנטרל פארק במנהטן.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
"בבקשה הישארו בביתכם", הפציר מושל ניו ג'רזי כריס קריסטי בתושביו. בהודעה שהעביר לאזרחים הורה כי רק עובדים חיוניים יגיעו לעבודתם. ההוראה תקפה מהיום ועד יום רביעי לפחות. במדינת ניו יורק הגדילו לעשות ויקנסו נהגים שיימצאו בכבישים. " אם אתם על הכביש אחרי 11 בלילה, לא משנה היכן אתם אתם מבצעים פשע", אמר מושל ניו יורק אנדרו קומו והוסיף "זה עניין של חיים או מוות, אז זהירות נדרשת". הגבלות על נסיעה בדרכים הופעלו גם בקונטיקט, מסצ'וסטס וניו ג'רזי.
כמות השלג המתועדת הגדולה ביותר בתולדות ה"תפוח הגדול" נרשמה ב־2006, אז נמדדו 68 ס"מ של שלג, שיא הצפוי להישבר. "זו עלולה להיות סופה שכמותה לא ראינו מעולם", אמר ראש עיריית ניו יורק, ביל דה בלאזיו, "אני רוצה שכולם יבינו בפני מה אנו עומדים". מושל ניו יורק, אנדרו קוומו, קרא לתושבים להישאר בבתיהם ומושל קונטיקט, דנאל מאלוי, הורה לאסור את התנועה בכל הכבישים המהירים. שירות החזאות הלאומי של ארה"ב, הידוע במתינותו, הגדיר את הסופה במונחים כגון "סכנת חיים" ו"היסטורית".
בהכנת הכתבה השתתף אילן גטניו