האם בית"ר ירושלים בדרך לספוג קנס כבד ממועצת ההימורים? הקבוצה מהבירה שיגרה תגובה חריפה להחלטת בית הדין להעניש את הקבוצה על אירועי דוחא במשחק רדיוס ו-50 אלף שקלים קנס כספי, בתגובה הרשמית נכתב: "מבית"ר ירושלים נמסרה תגובה רשמית להחלטת בית הדין בה נכתב: "מועדון הכדורגל בית״ר ירושלים מביע תדהמה עמוקה מהחלטת בית הדין של ההתאחדות לכדורגל להעמיד את הקבוצה בעונש רדיוס עם קהל ובקנס חסר פרופורציה של 50,000 ש״ח.
חוסר המידתיות בענישה זועק לשמים בכל הנוגע לבית״ר ירושלים ולקהל אוהדיה, איך יכול להיות שבני סכנין כמארחת וכאחראית, אשר אוהדיה השליטו אווירת טרור ע״י קריאות מיליטנטיות וקריאה למלחמה, זריקת חפצים לשדה המשחק ולעבר קוון המשחק ובנוסף הבעירו אבוקות תצא עם עונש סמלי ואילו 400 אוהדי בית״ר אשר זכו ליחס משפיל ולדרך יסורים וכל עוונם היה כמה קריאות מינוריות שבקושי נשמעו ועל כך נקבל ענישה חמורה שכזו?! היכן הצדק?! רק בחודש האחרון נראו פעולות חמורות הרבה יותר של קהלים אחרים והענישה קלה בהרבה. יש תחושה של אפלייה מתקנת על גב בית״ר ירושלים.
בכוונת המועדון לערער על העונש ואם נצטרך נפנה לערכאות משפטיות כדי לשנות את ההחלטה השערורייתית אשר התקבלה הערב ואולי אף לא להופיע למשחקים"
הסכם השיווק עם הטוטו אומר שאיום מן הסוג הזה דינו מיליון שקל קנס, הסעיף הזה הוא חלק מהסכם השיווק בדיוק בגלל איומים מן הסוג הזה שהופכים מבחינת הטוטו, את המותג "ליגת ווינר" לשכונתי ופוגע בשמו.
גורמים במועצת ההימורים לא אהבו בלשון המעטה את תגובתה של בית"ר ירושלים על העונש שוקלים את צעדיהם. גורם ב"טוטו-ווינר" סיפר כי גם כך מועצת ההימורים הפסידה בעקבות המשחק מול ביתר ירושלים כמיליון שקלים בעקבות הוצאת המשחק מול בני סכנין מטופס הווינר 16. כעת, לא מדובר בהתפתחות שהינה קשורה בקבוצות אלא בהתבטאות רשמית של מועדון בכיר בליגת העל. בטוטו יערכו מחר בירור מול בית"ר ירושלים, ובנוסף תיערך התייעצות משפטית לגבי הפעלת הסעיף.

משחק רדיוס בפועל לסכנין ובית"ר
אירועי המשחק באיצטדיון דוחא בין בני סכנין לבית"ר ירושלים הגיעו הערב לבית הדין של ההתאחדות לכדורגל. כצפוי, שתי הקבוצות ספגו עונשים כבדים בעקבות התנהגות אוהדיהן.
בני סכנין ספגה עונש רדיוס עם קהל בפועל וקנס של 20 אלף שקלים בפועל. גם בית"ר ספגה עונש דומה ותארח את משחק הבית הבא שלה מחוץ לאיצטדיון טדי, הקנס שקיבלה בית"ר גבוה מזה שספגה סכנין ועומד על 50 אלף שקלים
כזכור, קבוצת בני סכנין עמדה לדין בגין זריקת חפצים של אוהדיה, הדלקת אבוקות וקריאות פוליטיות. הקבוצה מהבירה הגיעה לבית הדין בעקבות הקריאות "סלים טועמה מחבל". כמו כן, צוין בדו"ח המשקיף גם מעשה הוונדליזם בשירותים הציבוריים של האצטדיון אותם כינה המשקיף: "מכוערים".
אגב, במהלך הדיון ציין נציגה של בית"ר, אבנר קופל, כי הם מוכנים לשאת בהוצאות הנזק שגרמו האוהדים בשירותים בכפוף לשליחת שמאי מטעם הקבוצה. "מדובר בשני כיורים ושתי אסלות" אמר קופל והוסיף כי ישלמו את הנזק רק אם יורשעו. כעת, עם הרשעת הקבוצה לא תהיה לבית"ר ברירה אלא לספוג נזק כספי נוסף בעקבות התנהגות אוהדיה.
כעת, נשאלת השאלה היכן יתקיימו משחקי שתי הקבוצות. לסכנין ישנו הסכם עם עיריית עכו לפיו הוא ישמש כאצטדיון החלופי של הקבוצה, זכר לתקופה בה איצטדיון דוחא לא אושר. עם זאת, ייתכן ובקבוצה של המגזר יחליטו בסופו של דבר לארח את האלופה בסמי עופר או אפילו במושבה, מתוך מחשבה שיגיעו לפחות 5,000 אוהדים צהובים. אך מה שעלול להתברר כמכשול היא העבודה שבסמי עופר עלויות האבטחה גדולות ובסכנין לוקחים זאת בחשבון. הכדאיות מבחינה כלכלית היא לקיים את המשחק בפ"ת, לשם יגיעו אלפי אוהדי מכבי, אך במצב הזה מי שיפגעו אלו אוהדי סכנין.
משחקה של בית"ר ירושלים מול מ.ס אשדוד ביום חמישי הבא ייערך בנתניה או בלומפילד, אלא אם הקבוצה תחליט לערער על העונש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו