אחרי הדיווחים הגיע האישור: דובר המזוהה עם ארגון דאעש אישר אתמול כי אבו בכר אל־בגדאדי, מנהיג ארגון הטרור האיסלאמיסטי הסוני השולט בשטחים נרחבים של עיראק וסוריה, נפצע קשה בהפצצה של מטוסי קרב אמריקניים ביום שבת. את דבר פציעתו של אל־בגדאדי אישרו גם גורמים בכירים בעיראק.
הדובר, מוחמד אל־עדנאני, ציין כי פציעתו של אל־בגדאדי אינה מסכנת את חייו, וקרא לתומכי ופעילי הארגון "להתפלל לשלומו של הח'ליפה, שנפגע אמנם באורח קשה, אולם מצבו יציב. ובקרוב הוא ישוב לפקד על כוחות הארגון". בפנייה מתריסה כתב/שאל אל־עדנאני גם: "האם אתם חושבים שהח'ליפות תסתיים עם מותו של הח'ליפה?"
במתקפה, שכללה שתי הפצצות של מטוסי קרב של הקואליציה נגד הארגון, שוגרו מספר טילים מונחים לעבר המבנה שבו נערך כינוס של בכירי הארגון ביום שבת אחר הצהריים. כתוצאה מהפצצות נהרגו למעלה מ־50 בני אדם, מרביתם בכירים בארגון הטרור, שלקחו חלק בכינוס בו השתתף גם אל־בגדאדי. לצד זאת טעו שר ההגנה העיראקי בחשבון הפייסבוק שלו כי אבו מוסלים אל תורכמני, סגנו של אל־בגדאדי בעיראק, נהרג, והעיתון הבריטי "דיילי טלגרף" פירסם כי בכיר דאעש אבו סוג'ה, ששירת במועצת המלחמה של אל־בגדאדי, נהרג אף הוא. העיתון הסתמך על דבריו של אישאם אל־אישאמי, איש ביטחון עיראקי. לטענתו, לפחות 20 פעילי דאעש נהרגו, כאשר אבו סוג'ה הוא הבכיר היחיד שאפשר לאשר את מותו.
רשת אל ערבייה ציטטה גורם בכיר בקואליציה נגד הארגון שאמר כי העובדה שמאז הדיווחים על פציעתו של אל־בגדאדי לא הוציא דאעש הודעת הכחשה או הוכחה אחרת כי מנהיג הארגון חי ובריא, מאששת את הדיווחים כי הוא אכן נפגע או נהרג במתקפה. מנגד, רשת אל ג'זירה דיווחה כי לא ניתן לאשר בשום דרך את ההודעה בחשבון הטוויטר כי אל־בגדאדי נפגע בהפצצה.
• • •
דיווח בסוריה: 5 מדעני גרעין חוסלו
כלי תקשורת ערביים דיווחו כי אלמונים התנקשו בחייהם של חמישה מהנדסי גרעין סורים. על פי הדיווחים, חמשת המהנדסים הבכירים שעבדו במרכז מחקר גרעיני בעיר ברזה שמצפון לדמשק, חוסלו בשעה שנסעו במיניבוס בכביש המהיר מצפון לבירת סוריה. בהודעה על אודות חיסולם של החמישה לא נמסרה זהותם, ולא נאמר אם מדובר בחיסול שבוצע באמצעות מטען חבלה שהונח במיניבוס או שמא בוצע לעברם ירי שכתוצאה ממנו נהרגו. על פי הדיווחים בלבנון, למיניבוס הוצב מארב, ובשעה שהרכב עצר לבידוק במחסום בכביש המהיר נפתחה לעברם אש והם נהרגו במקום. הדיווחים על חיסולם של המהנדסים מתבססים על הודעה שמסר מנהל המרכז לזכויות אדם בסוריה, ראמי עבד אל־רחמאן, שיושב בלונדון. אף גורם רשמי בסוריה לא מסר התייחסות לדיווחים ולא הכחיש או אישר את דבר חיסולם של המהנדסים.
דניאל סיריוטי