דוידיאן // צילום: ערוץ 2 // דוידיאן

שימוע למפקד מרחב מוריה בחשד למעשה מגונה

המתלוננת: שוטרת • פרקליטתו: "חקירה תמוהה, בטוחים שתסתיים בלא כלום"

המחלקה לחקירת שוטרים בפרקליטות המדינה זימנה לשימוע את מפקד מרחב מוריה שבמחוז ירושלים, ניצב משנה קובי דוידיאן, שנחקר לאחרונה באזהרה בחשד לביצוע מעשה מגונה בשוטרת. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

זאת בעקבות תלונה שהגישה נגדו השוטרת, שטענה כי נישק אותה בכוח לפני כשמונה שנים בעת ששימש קצין אג"מ של מרחב ציון באותו מחוז.

בספטמבר האחרון נחקר דוידיאן באזהרה, ובמחלקה לחקירת שוטרים המשיכו לאסוף ראיות תומכות לתלונה שהגישה השוטרת. 

לאחר שייערך לדוידיאן שימוע, יוחלט במחלקה לחקירת שוטרים כיצד לנהוג נגדו: האם להגיש כתב אישום או להעביר את התיק בעניינו לטיפול מחלקת המשמעת במטה הארצי של המשטרה.

יצוין כי לפני כחמש שנים זוכה דוידיאן בבית הדין המשמעתי מעבירות של הטרדה מינית וניצול מרות, לאחר ששתי שוטרות אחרות התלוננו כי הטריד אותן מינית. 

במח"ש סירבו להתייחס לפרטים, אך אישרו את זימונו של דוידיאן לשימוע. 

פרקליטתו של דוידיאן, עו"ד אירית באומהורן, אמרה אתמול כי "אף שעדיין לא עיינו בחומר החקירה, כבר ברור כי מדובר בחקירה תמוהה על אירוע מינורי שאירע, כך הטענה, לפני שמונה שנים. אנו סמוכים ובטוחים כי העניין יסתיים בלא כלום". 

התלונה נגד דוידיאן מצטרפת למקרים נוספים שהתרחשו במשטרה במחוז ירושלים, ואשר מעלים תהייה בנוגע למתרחש במחוז. 

מתברר כי השוטרת שהגישה את התלונה נגד דוידיאן שירתה בעבר תחת פיקודו של תנ"צ ניסים אדרי, לשעבר מפקד מרחב ציון. 

אדרי עצמו נידון בבית הדין למשמעת של המשטרה לנזיפה חמורה, והוטל עליו קנס כספי בגין אי דיווח על תלונה של שוטרת שטענה כי ניצב בדימוס ניסו שחם, לשעבר מפקד מחוז ירושלים, הטריד אותה מינית. 

נגד שחם הוגש כתב אישום בגין ביצוע עבירות של מעשה מגונה, הטרדה מינית, מירמה והפרת אמונים בפרשה שבה מעורבות שמונה שוטרות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...