סערה בנייר סנדוויץ': דוכן מזון בפיטסבורג שמוכר כריכים עטופים בתעמולה פרו פלשתינית ואנטי ישראלית זכה לפני כמה חודשים למימון של 50 אלף דולר מעמותה בראשות תרזה היינץ קרי, אשתו של מזכיר המדינה האמריקני – כך חשף בסוף השבוע אתר החדשות האמריקני השמרני, "וושינגטון פרי ביקון".
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי ורעייתו תרזה // צילום: רויטרס
"קונפליקט קיצ'ן", או בתרגום חופשי "מטבח העימות", היא מסעדת פופ-אפ שפועלת בצומת שבין שתי אוניברסיטאות בעיר פיטסבורג, פנסילבניה, והרעיון שעומד מאחוריה הוא נסיון להשתמש באוכל כדי ללמד סטודנטים על המדינות עמן ארה"ב נמצאת בעימות כזה או אחר. לאחרונה היא החלה להגיש "כריכים פלשתינים" העטופים בעלונים שכוללים ציטוטים המצדיקים טרור פלשתיני ומתנגדים למדיניות של ישראל.
"איך אפשר להשוות את מטוסי ה-F16 של ישראל, שהם מהכלים הצבאיים הטובים בעולם, לכמה מאות רקטות תוצרת בית?", נכתב באחד הציטוטים. "דוחפים אותם לקצה – למה מצפים?", תוהה אחר. "הפלשתינים לא הולכים פשוט לתת לישראל להיכנס ולהתפרק מנשקם – הם הולכים להרוג, והם הולכים למות", סיכם ציטוט שלישי.
הציטוטים אמנם נלקחו מראיונות עם פלשתינים ומפורסמים במרכאות וללא עריכה, אלא שעל עטיפות הסנדוויצ'ים מצוין גם כי "קונפליקט קיצ'ן" ממומנת בין השאר על ידי עמותת היינץ, בראשה עומדת אשתו של מזכיר המדינה ג'ון קרי, תרזה היינץ קרי.
דובר מטעם העמותה מסר בתגובה לאתר כי אכן ניתנה לדוכן המזון מלגה של 50 אלף דולר באפריל האחרון כדי לסייע לו לעבור למיקום חדש בפיטסבורג. הדובר סירב לומר האם לנוכח הפרסום האחרון העמותה תמשיך לתמוך ב "קונפליקט קיצ'ן" גם בעתיד, עם זאת הוא הדגיש "כי הדעות שמיוצגות בעטיפות אינן מייצגות את אלו של עמותת היינץ".
מעבר לנייר הסנדוויץ' המדובר, המסעדה, שהוקמה על ידי הפרופ' לאומנויות ג'ון רובין והסטודנטית לשעבר דון וולסקי, ערכה לאחרונה גם שני אירועים שבהם דיברו פעילים אנטי ישראליים. באחד האירועים אף השתתף הפרופ' קן בוס, חבר בארגוני שמאל שלפי דיווחים השווה בין ישראל למדינת אפרטהייד והביע תמיכה בחרם על ישראל. גורמים בקהילה היהודית המקומית סיפרו כי ב"קונפליקט קיצ'ן" סירבו לכלול באירועים דוברים שייצגו את עמדת ישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו