ישראל מעבירה מידע מודיעיני לקואליציה הנלחמת בארגון דאעש, כך טען אתמול דיפלומט מערבי. על פי הדיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, המידע המודיעיני כולל צילומי לוויין ומודיעין אחר שנועד לסייע למאמץ הלחימה הנוכחי נגד דאעש.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
הדיפלומט המערבי ציין כי לאחר שמקורותיו הישראליים של המידע המודיעיני נמחקים, הוא מועבר על ידי וושינגטון לבעלות בריתה באזור, כולל טורקיה ומדינות ערביות המשתפות פעולה עם הקואליציה האנטי־דאעשית - ואף לאיראן ששותפה גם היא למאמץ.
משרד הביטחון בתל אביב סירב לאשר או להכחיש את הדיווח. ישראל, על פי פרסום זה, סיפקה גם מידע שהשיגה ממאגרי מידע בינלאומיים, המתייחס לאזרחים מערביים החשודים בניסיון להצטרף לדאעש. "הישראלים טובים מאוד עם מידע על תיירים ועם ניתוח מידע ברשתות חברתיות ערביות כדי להבין טוב יותר מי הם אנשים אלה", ציין הדיפלומט.
כך או כך, המלחמה נגד דאעש מעלה הילוך. ב"ניו יורק טיימס" פורסמו אתמול פרטים על התוכנית שאמור להציג מחר נשיא ארה"ב ברק אובאמה במאבקו בארגון. על פי הדיווח, האסטרטגיה תתבצע בשלושה שלבים במשך כשלוש שנים. השלב הראשון כבר החל למעשה, עם 145 תקיפות אוויריות שבוצעו נגד מטרות דאעש בעיראק. השלב הבא צפוי להתחיל אחרי שתושלם הרכבת הממשלה החדשה בבגדד. השלב השני, אומרים ב"טיימס", יכלול מאמץ מרוכז לאמן את הצבא העיראקי, הלוחמים הכורדים ואולי אפילו חלק מהשבטים הסוניים.
השלב השלישי והמכריע כולל את השמדתן של מטרות דאעש בסוריה. השלב הזה, העריכו בפנטגון, עלול להימשך כשלוש שנים. יצוין כי מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי אמור לצאת היום לביקור בירדן ובסעודיה, ולדון במאבק בדאעש. דוברת מחלקת המדינה ג'ן סאקי אמרה אמש כי "יותר מ־40 מדינות" כבר הביעו נכונות לסייע לקואליציה נגד דאעש.
בתוך כך, המלחמה בדאעש נמשכת גם בתוך ישראל, ומפכ"ל המשטרה רנ"צ יוחנן דנינו אמר אתמול כי הורה לפתוח בחקירה פלילית נגד כל מי שיפגין גילוי הזדהות עם דאעש, לרבות ברשתות חברתיות. המפכ"ל אמר את הדברים בכנס של המכון למדיניות נגד טרור של המרכז הבינתחומי בהרצליה. שר הביטחון משה יעלון התייחס אף הוא בכנס לנושא ואמר כי "ניתן להביס את הטרור, אבל זה מחייב שיתופי פעולה מודיעיניים ומבצעיים. אולי דווקא דאעש יעורר את העולם החופשי לפעולה נגד הטרור".
ואכן, נראה כי יש מי שמתעורר: כתבה שפורסמה אמש ב"ניו יורק טיימס" ניסתה לשפוך מעט אור על דו־הפרצופיות של קטאר, אשר מצד אחד משמשת בעלת ברית לארה"ב, ומצד שני תומכת בטרור. ב"טיימס" כותבים כי "קטאר סיפקה לפחות סוג מסוים של סיוע - מקלט, תקשורת, כסף או נשק - לטליבאן, לחמאס, למורדים בסוריה, למיליציות בלוב ולבעלי ברית של האחים המוסלמים באזור".
בהכנת הידיעה השתתפו אלי לאון, יוני הרש, ארה"ב, ושלמה צזנה