שני סירי טיגון ובישול בריאים, המבטיחים "לטגן" צ'יפס באוויר חם ועם כף שמן אחת בלבד: AirFry XL של פיליפס וה־Actifry של טפאל.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
בדקנו את אפשרויות הבישול והטיגון בסירים, מהירות הפעולה, קלות השימוש והניקוי, וכמובן הטעם. הפיליפס גדול יותר ומאפשר טיגון של 1.2 ק"ג צ'יפס (5 מנות), ואילו במכשיר של טפאל תוכלו לטגן 1 ק"ג צ'יפס (4 מנות).
במהלך הבדיקה התברר לנו שלמרות הדמיון, מדובר במכשירים שונים מאוד. הטפאל הוא מכשיר מגוון מאוד, המאפשר הכנת מנות מורכבות של בשר או עוף ברוטב ועוד מיני מאכלים. הפיליפס מתמחה בעיקר בטיגון, אבל את זה הוא עושה טוב יותר ומהר יותר. בבדיקה העיקרית, הכנת צ'יפס, ניצח הפיליפס בגדול. המכשיר טיגן אותה כמות צ'יפס במחצית מהזמן (15 דקות) ועשה עבודה טובה יותר. הטועמים התלהבו מהטוגנים, הפריכים מבחוץ והרכים מבפנים, שנעשו כמעט ללא שמן. בסיר של טפאל נדרשו יותר מ־40 דקות, ועדיין התוצאה היתה טובה פחות.
לסיר של טפאל יש מערבל מזון שמבטיח בישול אחיד יותר. אין הבדל משמעותי במחירים: 1,490 ש' לפיליפס, לעומת 1,599 ש' לטפאל
השורה התחתונה: קשה לקבוע מנצח. התרשמנו שמי שהצורך העיקרי שלו הוא טיגון - ייהנה יותר מהפיליפס. הוא מהיר ומספק מאכלים פריכים וטעימים. מי שמחפש גיוון ואפשרויות מרובות יותר - עדיף לו לרכוש את הסיר של טפאל.
פיליפס AirFry XL טפאל Actifry FZ706228
