להב 433 , ללא
להב 433 | צילום: ללא

שוטר בלהב 433 נעצר בחשד שמכר מידע לארגון פשע

בכיר בארגון פשיעה נעצר אף הוא • גורמים המעורים בחקירה: "המידע היה מסכן חיים"

המשטרה ומח"ש עצרו לפני כשבועיים רכז מודיעין ותיק, ששירת במשך חודשיים ביחידת להב 433 בתפקיד רגיש. כך הותר אתמול לפרסום. הרכז חשוד כי הציע לעבריין ממשפחת פשע למכור מידע רגיש תמורת סכום של 100 אלף דולרים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

במהלך חקירה של מח"ש התעורר חשד כי רכז המודיעין סחר במידע שאיפשר לארגון הפשיעה ללמוד על מצבו מתוך תיקי חקירות נגדו. בימים האחרונים החליטו במח"ש לערב את המשטרה בחקירה, והיא הועברה לטיפול ימ"ר תל אביב. 

בלשי ימ"ר תל אביב, בפיקודו של ניצב־משנה גדי אשד, עצרו אתמול בבוקר את הבכיר בארגון הפשיעה רגע לפני שעלה למטוס בנתב"ג ועזב את הארץ. 

גורמים המעורים בחקירה אמרו אתמול כי המידע שרכז המודיעין העביר היה כה מסכן חיים, עד שהיה הכרח להפסיק את החקירה הסמויה ולעצור את החשוד באופן מיידי. 

נוסף על כך, נטען נגד השוטר כי הוא סחר במידע עם עבריינים נוספים תמורת כ־2,000 דולרים לכל תיק. על פי החשד, מי שתיווך בין העבריינים הנוספים לרכז הוא אותו עבריין בכיר. 

מהמשטרה נמסר בתגובה כי "המשטרה רואה חשיבות עליונה בחשיפת התנהלות שאינה עולה בקנה אחד עם ערכי הארגון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...