צילום: לירון אלמוג // מרק עוף עם כופתאות מצה

סדר כהלכתו

בלי כופתאות מצה, צלי בקר ועוגת קוקוס לקינוח - זה לא סדר

השנה אמנם צפוי לי סדר פסח תל־אביבי אבל מסורתי וקלאסי עד מאוד. אני מחייכת לעצמי, חושבת על 14 בני הדודים הקטנים שיתקבצו מארבע רוחות שמיים ואל שולחן החג. הצעירים שבחבורה יפצחו בזימרה ילדותית וצווחנית וידקלמו את כל מילות "מה נשתנה", המתבגרים יפגינו קריאה רהוטה ויצחיקו את המסובים כשישירו "גיא גיאיינו" במקום "די דיינו", גיא שלי יסמיק בהנאה לשמע הלצת הפסח המשפחתית. 

התינוקות יתרגלו אט־אט להמולה, לשמחה, לקולות ולצלילים של משפחה גדולה, ברוכה ומלוכדת, ואני אבקש לענג את אהוביי דרך הסירים ומטעמי החג. אך מכיוון שאין באלה לחדש מאום, אחפש בכל זאת להפתיע, להלהיב ולשמור על כבודה ועל הדרה של מסורת.

במרק העוף הצלול והמהביל ישתכשכו להן כופתאות מצה, קניידלך, עגולות ותמימות מראה, אלה שתוכן עשיר  כל כך ונהדר - עשוי נתחי עוף רכים אשר בושלו ארוכות במרק. צלי בקר מפואר יקבל ניחוח מעושן ועמוק שיעשה ניסים ונפלאות לטעמם של הבשר וגם של ירקות השורש המתקתקים. 

ועוגת שוקולד קוקוס כמעט מתבקשת, אלא שזאת עשויה כל טוב שפע פתיתי קוקוס, שמן קוקוס קטיפתי וריחני במיוחד ושוקולד מריר כהה צבע וטעם. 

maya.darin.tlv@gmail.com

מרק עוף עם כופתאות מצה

החומרים (ל־4 מנות):

למרק:

• 2 כרעי עוף

• 1 כף שמן קנולה

• 1 בצל מקולף וחתוך לרצועות

• 1 שורש סלרי מקולף וחתוך לפרוסות

• 2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

• חופן פטרוזיליה 

• חופן שמיר

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לכופתאות מצה עוף:

• 1 כוס קמח מצה

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם

• 1 כף שמן חמניות

• 1/3 1 כוסות מים רותחים

• 2 ביצים

• חופן פטרוזיליה

• חופן שמיר

• 1 כוס נתחי עוף מהמרק

אופן ההכנה:

1. מכינים את המרק: מחממים סיר, מתבלים את הכרעיים במלח ובפלפל שחור גרוס ומשחימים מכל הצדדים.

2. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.

3. מוסיפים לסיר כף שמן קנולה ומזהיבים את הבצל, את שורש הסלרי ואת הגזר.

4. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה במשך כ־45 דקות.

6. מתקנים תיבול.

7. מכינים את הכופתאות: טוחנים את כל המרכיבים. מצננים את התערובת במקרר לפחות כשעה. 

8. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. מבשלים את הכדורים במים רותחים ומומלחים ומגישים עם המרק.

צלי בקר ביין אדום

החומרים (ל־4 מנות):

• 6 פרוסות חזה אווז מעושן

• 1 ק"ג נתח בקר לצלי, רצוי כתף

• 2 כפות שמן זית

• 8 שיני שום שלמות מקולפות

• 4 גזרים שלמים מקולפים וחצויים לאורכם

• 4 שורשי פטרוזיליה שלמים מקולפים וחצויים לאורכם

• 2 בצלים מקולפים וחתוכים לרצועות

• 2 כוסות יין אדום

• 2 כפות סילאן

• מלח לפי הטעם

• פלפל שחור גרוס לפי הטעם

• 1 כוס פול ירוק טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר רחב שוליים המתאים לצלייה ולהגשה. משחימים את פרוסות חזה האווז, מוציאים ושומרים בצד.

2. מוסיפים שמן, מתבלים את נתח הבשר במלח ובפלפל שחור ומשחימים את הנתח מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד. 

3. מוסיפים למחבת את ירקות השורש ואת שיני השום, מזהיבים קלות, מוציאים ושומרים בצד.

4. מחזירים את נתח הבשר למחבת, מסדרים מסביב את חזה האווז, את הירקות ואת השום, יוצקים את היין האדום ואת הסילאן ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים מים רק עד קצהו של הנתח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים במשך כ־3.5 שעות.

5. בינתיים חולטים את פולי הפול במי מלח, מצננים מייד ומקלפים את הקליפה השקופה.

6. מצננים לחלוטין את הצלי, מוציאים את הנתח ופורסים לפרוסות דקות, מחזירים לסיר ושומרים במקרר עד להגשה.

7. לפני ההגשה מבשלים שוב מכוסה במשך כשעה וחצי על אש קטנה, מתקנים תיבול, ורגע לפני ההגשה מוסיפים את הפול הירוק.

עוגת שוקולד קוקוס

החומרים (לתבנית בקוטר 28 ס"מ):

• 200 גרם שוקולד שבור לחתיכות 

• 200 גרם שמן קוקוס מוצק

• 10 כפות אבקת סוכר

• 6 ביצים מופרדות

• 200 גרם קוקוס טחון

• 1/2 כוס קורנפלור

• 1 כפית גדושה אבקת אפייה

• 1 כוס שוקולד מגורר

• שמן לשימון התבנית

לציפוי:

• 100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

• 2 כפיות שמן קוקוס מוצק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.

2. ממיסים את השוקולד ושומרים בצד.

3. בערבל מזון בעזרת מטרפה מקציפים את שמן הקוקוס ו־6 כפות אבקת סוכר למשחה חלקה.

4. מוסיפים את החלמונים אחד־אחד תוך כדי הקצפה.

5. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף לקרם חלק ותפוח.

6. בקערה הנקייה של מערבל המזון מקציפים את החלבונים. כשנוצר קצף דליל מוסיפים 4 כפות אבקת סוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב, לבן ומבריק.

7. מקפלים אל הקצף את קרם השוקולד, מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את הקורנפלור ואת אבקת האפייה - ואז את הקוקוס ואת פצפוצי השוקולד.

8. יוצקים לתבנית ואופים במשך כ־30 דקות עד שמשחים. מצננים.

9. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד ואת השמן ומערבבים עד לקבלת נוזל שוקולד מבריק ואחיד. מצפים את העוגה.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...