כרישה הריונית נפלטה לחוף: מומחים חילצו את עובריה - אלו הממצאים

נקבת כריש עפרורי נשטפה ללא רוח חיים לחוף אולגה • צוות רשות הטבע והגנים ביצע בדיקת אולטרסאונד והוציא ארבעה עוברים, אך אף אחד מהם לא שרד • "הכרישה הייתה בשלב הריוני מוקדם, הסיכוי להצלתם היה קלוש"

הכרישה שנפלטה לחוף. צילום: איליה בסקין

נקבת כריש עפרורי באורך של שלושה מטרים נפלטה הבוקר (ב') מתה לחוף אולגה. אזרחים שזיהו את גופתה דיווחו לפקחי החוף של עיריית חדרה, ומשם הוזעק למקום פקח רשות הטבע והגנים, איליה בסקין. בסיוע פקח החוף וטרקטור עירוני, הועמסה הכרישה לרכב הרשות והועברה למרכז הארצי להצלת צבי ים, שם תבוצע נתיחה מאוחר יותר היום.

כרישה נפלטה מתה בהריון//ארז ארליכמן ואיליה בסקין, רשות הטבע והגנים

לאחר שהתברר כי מדובר בנקבה, בוצעה בדיקת אולטרסאונד בניסיון לאתר עוברים חיים. ד"ר יניב לוי, מנהל המרכז הארצי להצלת צבי ים, יחד עם צוות מתנדבים, חילץ ארבעה עוברים והעביר אותם למיכל מי ים בניסיון להחיותם, אך ללא הצלחה. "הכרישה הייתה בשלב הריוני התחלתי, והעוברים היו עדיין מחוברים לחבל הטבור בתוך השלייה. הסיכוי להצילם היה קלוש, אך היה שווה לנסות", אמר לוי.

הכרישה שנפלטה לחוף, צילום: ארז ארליכמן ואיליה בסקין, רשות הטבע והגנים

בתיעוד שפורסם ברשתות החברתיות לאחרונה, נראה כריש שנתפס ברשת דייגים ושוחרר חזרה לים. עם זאת, ברשות הטבע והגנים מדגישים שאין ודאות שמדובר באותו הפרט שנפלט מת לחוף.

ד"ר אביעד שיניין, ראש תחום טורפי־על בתחנת מוריס קהאן לחקר הים, ציין כי מדובר בשנה חריגה במספר מקרי הכרישים המתים שנפלטו לחוף. "לא ראינו היקפים כאלה בעשור האחרון", אמר. לדבריו, הכרישה שנמצאה לא הייתה מתויגת במסגרת המחקר על אוכלוסיית הכרישים בישראל, אך מדובר בפרט בוגר ומאסיבי.

עוברי הכרישה, צילום: ארז ארליכמן ואיליה בסקין, רשות הטבע והגנים

היום תתבצע נתיחה שלאחר המוות בגופת הכרישה, על ידי חוקרי אוניברסיטת חיפה, במטרה לקבוע את סיבת מותה ולספק מידע נוסף על מצב אוכלוסיית הכרישים העפרוריים בישראל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר