איך בוחרים יין טוב לארוחת החג

החגים מתקרבים וארוחות החג בפתח: בכל הארץ יערכו שולחנות עם הכלים הכי יפים, ועליהם יגישו את המנות הכי חגיגיות וטעימות שכל משפחה יודעת להכין

צילום: pexels // איך מתאימים את היין לארוחה?

לצד כל הטוב הזה צריך לצוות  גם יין טוב, מהסוג שיעשה שמח בפה ובלב, אבל מצד שני לא יעשה לנו חור בכיס. למרבה המזל, היום ניתן למצוא יינות איכותיים, טעימים ומיוחדים במחירים נגישים במיוחד: כל מה שצריך זה לדעת איך לבחור.

איך מתאימים את היין לארוחה?

יין הוא משקה עתיק יומין, ויש לו חשיבות גדולה גם בטקסים ובדתות - כמו שכולנו יודעים מהקידוש של יום שישי. בהתאם, התפתחו סביב היין כללים שלפיהם אפשר לדעת איזה סוג של יין מתאים לארוחה שאתם מתכננים להגיש. כולם כבר יודעים שמנות קלילות יותר, כמו מנות חלביות או דגים, הולכות הכי טוב עם יין לבן, בעוד שבשרים ומנות כבדות יותר יעדיפו יינות אדומים. אם אתם מתכוונים לשלב בארוחה סוגים שונים של מנות, אפשר ורצוי להתאים כמה סוגי יין לארוחה. אופציה נוספת היא ללכת על יין בעל טעמים אוניברסליים, שיתאימו למגוון גדול יותר של מנות, כמו יינות מסוג רוזה.

גם ליקב יש משקל

בגדול, כשבוחרים יין אנחנו בדרך כלל נעדיף ללכת על יקב ותיק ואמין, שאנחנו כבר מכירים את התוצרת שלו. ליין שנבחר צריך להיות טעם ברור, והוא צריך להתאים מבחינת הסגנון שלו לשאר הארוחה. ייצור של יין הוא תהליך מורכב ועדין, החל מגידול הענבים מזנים שמתאימים ליין, דרך התסיסה שלו ועד ליישון בחביות. כדי לייצר יין איכותי, ביקב צריכים לדעת איך לשלב את כל האלמנטים האלה בצורה הנכונה ביותר, עד שמגיעים למוצר בעל טעמים עשירים ומאוזנים.

מה משפיע על הטעם של היין?

ליין טוב יש טעמים מגוונים ומורכבים, שמושפעים מכמה פרמטרים עיקריים, מעבר לאופן הייצור.

זני הענבים: לא כל זן של ענבים מתאים לייצור יין. כולנו מכירים את השמות קברנה סוביניון, מרלו, שיראז ועוד, שמופיעים על בקבוקי יין. הייחוד של הזנים האלה הוא ביכולת שלהם להפוך את הסוכר שבענבים לאלכוהול בצורה יעילה, במידה והם עוברים תהליך התססה נכון. תהליך זה גם ממצה את הצבע האדום מהקליפה של הענבים, במקרה של יין אדום.

אם רוצים לרכוש יין איכותי, כדאי לחפש את שמות הזנים על הבקבוק. אם הם לא מופיעים בכלל, וכתוב פשוט "יין אדום" או "יין לבן" - כנראה שלא מדובר במוצר מהשורה הראשונה.

תנאי הגידול: ענבים ליין זקוקים לתנאי גידול ספציפיים, והטעם של היין יושפע בסופו של דבר גם מהאקלים שבו גדלו הענבים ומאיכות האדמה שממנה צמחו. ברחבי הארץ יש מספר מקומות שבהם שוררים תנאים מתאימים לגידול ענבי יין, כדוגמת רמת הגולן, חוף הכרמל והרי יהודה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר