מלי ביצור-פרנס, מנכ"לית Tefen | צילום: אינגה אבשלום שיליאן

חברת ייעוץ שהיא שותפה של הלקוח

גם לאחר שהצליחה להכפיל את מצבת כוח האדם של Tefen ולהזניק את הכנסותיה, מלי ביצור-פרנס לא שוכחת את מי שאמר לה שהיא לא מתאימה להיות מנכ“לית. “אני לא מנסה להיות כמו אף אחד אחר אלא הכי טובה שאפשר - כפי שאני“, היא אומרת

בשיתוף Tefen

כבר 40 שנה שקבוצת Tefen עוסקת בשיפור המצוינות העסקית ובביסוסה בארגונים שונים ומגוונים במשק הישראלי. בין אם מדובר בחברה פרטית או במשרד ממשלתי - Tefen שם כדי לסייע בשיפור האסטרטגיה העסקית ולממש אותה, תוך יישום פתרונות של 360 מעלות.

מלי ביצור-פרנס היא הבעלים והמנכ“לית של הקבוצה. במהלך השנים בהן היא מנהלת אותה ראתה אותה צומחת, משלשת את המחזור שלה ומגדילה משמעותית את רווחיה. בשנים האחרונות הובילה ביצור-פרנס שורה של רכישות והקימה את חברת הבת למיקור חוץ Log, דרכה מסופקים משרות ומומחים בעולמות ה-IT, תפעול, לוגיסטיקה, ניהול פרויקטים, תעשייה וניהול. צעד משמעותי נוסף הוא הקמת חטיבת טכנולוגיה לעולמות התעשייה 4.0, המתמחה בחיבור מערכות מידע וטכנולוגיות בתוך ארגון. לא בכדי, אם כן, גדלה Tefen השנה ל-200 עובדים.

“זהו גידול מאוד משמעותי, הכפלה פי 2 תוך שנתיים של מצבת כוח האדם שלנו“, אומרת ביצור-פרנס. “דבר נוסף שעשינו בשנה האחרונה הוא כניסה לעולמות אסטרטגיית מערכות המידע, לאפיון ולחיבור אסטרטגיה עסקית למערכות מידע ארגוני. הצלחנו לחבר בין תחומי התפעול, המטה וה-IT בצורה מיטבית. אנחנו מפירמות הייעוץ הבודדות שעושות גם אסטרטגיה וגם תפעול - וזה שילוב קריטי כיום. בנוסף, אנו ממשיכים לחלוש על עולמות התעשייה 4.0 ולסייע בטרנספורמציה הדיגיטלית שעושים ארגוני שירות וארגונים ממשלתיים. בשנה וחצי האחרונות ביצענו מאות הטמעות טרנספורמציה ותעשייה 4.0, עם תוצאות משמעותיות ושיפור ניכר בכל הרמות בארגונים אותם שירתנו“.

מהם ההישגים המשמעותיים ביותר של הקדנציה שלך עד כה?

“מספר דברים: מיצוב Tefen כפירמת הייעוץ המובילה בישראל. אנחנו גם הכי ותיקים וגם הכי גדולים וכל הזמן מתרחבים לעוד ועוד לקוחות. יצרנו מענה שהולך וצומח עם הזמן. הכפלת מחזור ההכנסות. רכישת עסקים משמעותיים שמאפשרים לנו להיות One Stop Shop עבור לקוחותינו. אני חושבת שההצלחה הגדולה ביותר של Tefen היא ייצור ייעוץ שמבצע יישום בשטח, עם תוצאות מוכחות לאורך זמן. פירמות ייעוץ בדרך כלל יודעות לייעץ אבל בשטח לא קורה הרבה. אצלנו זה אחרת וההבדל הוא מהותי. אנחנו שותפים של הלקוח ומרוויחים מהישגיו, כך שזו שותפות מלאה ואמיתית“.

מה היה רגע מכונן במסלול הקריירה שלך?

“באחד מהמקומות בהם עבדתי אמרו לי שלא מאמינים שאוכל להיות מנכ“לית בעולם הייעוץ. הסיבות: אני מיוחדת מדי, מאוד ביקורתית ואמיתית כלפיי לקוחות, ‘פושרית’ ולא מחזיקה בנראות המתאימה. עולמות הייעוץ נועדו אז לאנשים מעונבים, חכמים לכאורה וכאלו שלא מתערבבים. באותה הנקודה הבנתי שאני לא הולכת להיות כמו כולם אלא הכי טובה שאני יכולה להיות - אבל כמו שאני. לאחר כשנה גילה אותי אייל זילברמן, מבעלי Tefen והשותף שלי כיום, ומינה אותי למנכ“לית של חברה גדולה ומצליחה יותר מהחברה בה אמרו שלא אתקדם. בעיניי זה מראה איך שטנץ וסטריאוטיפים הם לא הדברים הקובעים הצלחה. אדם צריך להיות טוב כמו שהוא ולא כמו שאחרים חושבים שהוא צריך להיות. אני לא מנסה להיות כמו אף אחד אחר אלא הכי טובה שאפשר - כפי שאני“.

כיצד הצלחת Tefen משתלבת בהצלחת התעשייה והכלכלה הישראלית?

“ההצלחה הגדולה של Tefen היא ראי לתעשייה ולכלכלה בישראל. זה משתקף בכמה אופנים: החברה מספקת שירות בפרויקטים משמעותיים ללקוחותיה והתוצאות שהיא מביאה להם משפרות את הכלכלה הישראלית. הרכישות שלנו גם כן משפרות את החברות הנרכשות - וכך את הכלכלה. למעשה אנחנו שחקנים בתעשייה עצמה. במסגרת ההסבה לתעשייה 4.0 משרד הכלכלה ואנחנו מובילים מהפכה אמיתית בתעשייה, המתבצעת במאות ארגונים. מהאספקט החברתי אני יכולה לציין ש-Tefen חלוצה ומובילה בשילוב הגיל השלישי. יש לנו עובדים ותיקים בעלי ניסיון רב ואנו רואים בהם נכס מהותי“.

ניהול פרויקטי תשתית באמירויות

חברת Tefen פעילה גם מחוץ לגבולות ישראל. מספרת ביצור-פרנס: “יש לנו פעילות במספר נקודות, בעיקר בארצות הברית ובאיטליה. אנו מייעצים שם לחברות פארמה ורפואה. עוד יש לנו פעילות באמירויות, שם אנו מתעסקים בניהול פרויקטי תשתית, בינוי ותחבורה. בחו“ל אנו עובדים עם שותפים מקומיים, ולעתים שולחים אנשים שלנו“.

מה היו האתגרים העיקריים שחווה הענף שלכם בשנה האחרונה וכיצד התמודדתם?

“ענף הייעוץ עדיין נמצא בתקופת פוסט-מגפה. בייעוץ קשה לעבוד מרחוק ולכן הרבה חברות בתחומנו נסגרו או צמצמו ופיטרו במהלך הקורונה. אנחנו לא הפסקנו לעבוד לדקה. היינו צמודים מאוד ללקוחותינו וסייענו להם להחזיק את הראש מעל המים באותה תקופה. כיום מדברים על מיתון שנמצא מעבר לפינה, אך לפחות אצלנו כרגע לא מסתמנת השפעה שלו על העבודה. אם המיתון אכן יגיע - זה דווקא בדרך כלל מצב בו שימוש בפירמות ייעוץ קריטי אפילו עוד יותר לחברות במשק“.

מהם הקווים המנחים שלך בשגרה ובניהול משברים?

“אני מאמינה ששגרה וניהול משבר צריכים להיות זהים מאוד בקווים. רק העצימות משתנה. אני רואה ערך גבוה בשותפות מלאה עם הלקוחות, שבמסגרתה העובדים שלי מרגישים חלק אינטגרלי. כך בשגרה ובוודאי שבעת משבר חירום. רמות גבוהות של מקצועיות ומחויבות הן ערך עליון. אני מנחילה לעובדיי מצוינות ולא סולחת על עבודות ייעוץ לא טובות. כאן הסנדלר לא הולך יחף. גם חדשנות היא ערך כזה בשגרה - ועוד יותר בחירום. בקורונה, למשל, התחלנו לפתח כלים לסדנאות, אבחונים ותצפיות מרחוק. בלי אלו לא היינו יכולים להמשיך לעבוד. כפי שאני שואפת שלקוחותיי יהיו חדשניים - כך עליי להיות חדשנית בעצמי“.

מהו החזון שלך להמשך הדרך?

“בימים אלו אנו נמצאים בתהליך של רכישת חברות נוספות. אנו שואפים לחצות את מחזור ה-100 מיליון ש“ח בשנה הקרובה בקומפלקס הייעוצי. נמשיך לגדול ולהעמיק ידע ויכולות בתחומים אליהם נכנסנו בשנים האחרונות. נמשיך את הגדילה בחו“ל - בלי לוותר על הלקוח הישראלי. הוא העוגן והבסיס. נישאר פירמת הייעוץ המובילה בישראל“.

 

ת.ז

מלי ביצור-פרנס – מנכ”לית ובעלים חברת הייעוץ Tefen

גיל: 42

מצב משפחתי: נשואה + 2

מקום מגורים: פתח תקווה

השכלה: מהנדסת תעשייה וניהול.

תפקידים קודמים: ראש אגף מצוינות בתע”ש מערכות ובחיל האוויר, סמנכ”ל פיתוח עסקי בחברות שירותים וייעוץ.

תחביבים: שירה עברית, נגינה בפסנתר, להיות עם הילדים.

מוטו מוביל: תהיה הכי טוב שאתה יכול - אבל תהיה עצמך.

מודל לחיקוי: אמא שלי לאה ז”ל.

חלום אישי שרוצה להגשים: להמשיך להשיג את ההישגים שאני מגדירה לעצמי, להצמיח את Tefen ולהמשיך להיות מאושרת תוך כדי.

בשיתוף Tefen