בראוניז. צילום: איתיאל ציון

לא תאמינו ממה אפשר להכין בראוניז

המאכל הכי ישראלי יכול להפוך לגילטי-פלז’ר האמריקאי האהוב בכמה דקות עבודה. קבלו מתכון מפתיע וטעים להחריד – ועם ערכים תזונתיים בריאים יותר מבראוניז רגילים

בראוניז דביקים ושוקולדיים הם גילטי פלז'ר שכולם נופלים בו. מה אם הייתם יכולים להתפנק עם מעט פחות תחושת אשמה? מצאנו נעזרנו ב-Claude כדי להביא לכם מתכון גאוני לבראוניז עם ערכים תזונתיים הרבה פחות מזיקים מהרגיל – 191 קלוריות, 25 גרם פחמימות (מהן 21 גרם סוכר), 9 גרם שומן, 4 גרם חלבון ו-2 גרם סיבים תזונתיים – בזכות רכיב בלתי צפוי שמאפשר להכין אותן ללא קמח וכמעט ללא שמן.

הסוד? חומוס.

המאכל הכי ישראלי שיש מספק סיבים וחומרים מזינים, בעוד שחמאת בוטנים מספקת את העושר האגוזי שכל מנה טובה של בראוניז דורשת. אפשר להשתמש בחומוס מהסופר (אם כי רוב האנשים יעדיפו כנראה כזה עם כמה שפחות טחינה), או בחומוס שהכנתם בבית מגרגרים.

הכנת הבלילה פשוטה: מקציפים ביצה גדולה, חצי כוס דבש, חצי כוס חמאת בוטנים, חצי כוס חומוס, רבע כוס סוכר וכפית תמצית וניל. לאחר קבלת מרקם אחיד, מוסיפים 2 כפות קקאו, כפית אבקת אפייה וחצי כפית מלח. לסיום מוסיפים כוס של שוקולד צ’יפס, יוצקים את הבלילה על תבנית ששומנה קלות ואופים בטמפרטורה של 175 מעלות למשך 40-45 דקות עד שהם מוכנים.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...