המטבח הסורי זוכה בשנים האחרונות להכרה בעולם הקולינריה, כאשר יותר ויותר מסעדות המציגות מנות בהשראה סורית מופיעות ברשימות 50 המסעדות הטובות בעולם. הפופולריות של המטבח הסורי נובעת מגורמים רבים, החל מההיסטוריה העשירה שלו, הטעמים המורכבים והפרופיל הבריא שלו, ועד למלחמת האזרחים במדינה בעשור האחרון, שגרמה לגל הגירה המוני שהביא איתו את בשורת המטבח הסורי למדינות היעד. Perplexity מאכילה אותנו בפרטים נוספים על המטבח הכי חם בשכונה:
שורשיו של המטבח הסורי בדמשק, אחת הערים העתיקות בעולם, המתוארכת לשנת 3000 לפני הספירה לפחות. הארץ הייתה אז פורייה במיוחד, ובגלל הציוויליזציות השונות והצומת של סחר המשי, הפכה חלב למרכז הגסטרונומי של המזרח התיכון. המטבח הסורי מוגדר במיוחד על ידי מתכונים שעוברים על פני דורות, והאירוח החם שהולך יד ביד עם הרעיון הזה.
בין המרכיבים האופייניים למטבח הזה ניתן למנות ירקות כמו חצילים, קישואים, שום, חומוס, שומשום, עדשים, כרוב, כרובית, עלי גפן, לפת כבושה, מלפפונים, עגבניות, נענע; תבלינים כמו מיץ לימון, דבש, סומק ובוכראט, המכיל פלפל, כמון כוסברה, ציפורן, אגוז מוסקט, קינמון והל; וכמובן שמן זית, אורז ובשר כבש. כמה מהמנות המפורסמות ביותר המוגשות בסוריה כוללות משווייה, קיבעה ומאהשי.
מסעדות ברחבי העולם המציעות אוכל סורי עוברות למיקומים גדולים יותר כדי להכיל את הקהל ההולך וגדל שפוקד אותן. שפים סורים מספרים שהמלחמה במדינה גרמה לשתי תופעות מקבילות שסייעו לתופעה: מצד אחד, הגירה המונית מסוריה למערב, שיצרה מצב שבו פליטים רבים מהמדינה מקימים עסקי אוכל במדינות אליהן עברו, ובמקביל, האזכורים הדחופים של סוריה הביאו לעיסוק גבוה במדינה, ובתוך כך גם להעלאת המודעות למטבח הסורי.
הקמת מסעדות סוריות במדינות שונות אינה חפה מאתגרים. לא כל האנשים במערב אוהבים את המנות והרכיבים האופייניים למטבח הסורי, והבריחה מהמדינה הותיר רבים מהשפים הסורים ללא גישה לחומרי הגלם המקוריים הדרושים למנות האותנטיות שלהם.
למרות האתגרים, התמיכה במסעדות סוריות, או כאלו שהגישו אוכל סורי, היתה עוצמתית, ופליטים הצליחו לגייס כסף רב להקמת עסקי מזון סורים במערב. חלקם הצליחו כל כך עד שהפכו כבר לרשתות מזון בינלאומיות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו