אגוזי פקאן מגנים מפני התקפי לב

מחקר חדש מצא כי דיאטה המתבססת על אכילתם שיפרה רגישות לאינסולין ומסייעת למניעת מחלות לב • "אכילת קומץ של פקאנים ביום יכולה להשפיע על הבריאות"

אגוזי פקאן (אילוסטרציה)

מחקר חדש שנערך באוניברסיטת טאפטס, במדינת מסצ'וסטס, מצא כי דיאטה המתבססת על אכילת 15 אחוז אגוזי פקאן שיפרה את הרגישות של המשתתפים לאינסולין וכן הגנה על המשתתפים שסובלים מעודף סוכר מפגיעות בלב.

המדענים שערכו את המחקר, מעריכים כי השומנים הבריאים שמצויים באגוזים האלו מועלים במניעת מחלות קרדיו-מטבוליות. עם זאת, המדענים מסייגים את המחקר בכך שהוא נעשה על קבוצה קטנה של נסיינים ולכן יש צורך לערוך אותו על מעגל אנושי גדול יותר. 

החוקרים במרכז לחקר התזונה האנושית באוניברסיטה, עקבו אחרי 26 גברים ונשים שסבלו מעודף משקל או מהשמנת יתר, אך היו בריאים בעת המחקר. אנשים אלו חולקו לשתי קבוצות, כשלכל קבוצה הוכנה צורה אחרת של דיאטה למשך 4 שבועות. מדובר היה בדיאטות נמוכות בסיבים תזונתיים וכן בפירות וירקות כשמספר הקלוריות, הפחממותצ והשומן נותרו זהות.

אחרי 4 השבועות האלו, הקבוצות חולקו לשתיים כשאחת קיבלה דיאטה שבה 15 אחוז מהקלוריות נסמכו על פאקנים. הממצאים הראו כי דיאטת פקאן שיפרה את רגישות האינסולין של המשתתפים, וכן שיפרה גורמים פוטנציאליים אחרים למניעת מחלות לב-מטבוליות, כמו למשל, שיפור תפקוד תאי הבטא.

מעבר לכך, החוקרים מצאו כי באגוזי הפקאן יש שמנים בריאים שיכולים להסביר את העלייה במצבם הבריאותי הטוב יותר של אנשי הקבוצה שהדיאטה שלהם כללה פקאנים. לדברי החוקרים, "באגוזי הפקאן יש אחוז גבוה באופן טבעי של שומנים לא רוויים ושומנים, לכן החלפת חלק מהשומן הרווי בתזונה עם השומנים הבריאים יותר יכולה להסביר כמה מהשפעות שראינו. בנוסף גם פקאנים מכילים גם מספר תרכובות צמחיות ביו-אקטיביות כמו גם ויטמינים ומינרלים חיוניים שכולם תרמו כנראה לתועלת זו".

החוקרים ציינו עוד כי "מה שמעניין הוא שרק שינוי קטן - אכילת קומץ של פקאנים ביום - עלול להשפיע על בריאותם של מבוגרים בסיכון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר