חג הפסח מתקרב בצעדי ענק וישראלים רבים מעוניינים לצאת לחופשה מעבר לים. בבדיקה שערכנו מול איסתא וקשרי תעופה, עולה כי ישנו פער שיכול להגיע גם לכ-40 אחוזים במחירי החופשות, אם תצאו לחופשה בחג הראשון, לעומת יציאות במהלך חול המועד וקצת מעבר לחג.
על פי הנתונים שהובאו מאיסתא, ארבעה לילות בפאפוס במלון LEONARDO LARUA BEACH & SPLASH, ארבעה כוכבים, על בסיס הכל כלול, יעלו 875 דולרים לאדם במתכונת של זוג ושני ילדים בין התאריכים 13-17 באפריל, לעומת 545 דולרים לאדם באותה מתכונת בין התאריכים 17-21, מדובר בהפרש של כ-330 דולרים לאדם.
עוד עולה מהנתונים שהתקבלו מאיסתא כי חופשה במלון חמישה כוכבים ברודוס, מלון RHODOS PALACE, תעלה 780 דולרים לאדם במתכונת של זוג ושני ילדים בין התאריכים 13-16 באפריל, כאשר בין התאריכים 17-20, המחיר יורד ל-626 דולרים לאדם באותה המתכונת, הפרש של 154 דולרים לאדם. הפרשים דומים שנעים בין 20 ל-30 אחוזים, ניתן למצוא גם במלונות שונים בדובאי, בודפשט ויעדים נוספים.
גם בקשרי תעופה בדקו עבורנו את פערי המחירים בין החג הראשון לבין חול המועד והימים שלאחר מכן וגם כאן נמצאו פערים משמעותיים. חופשה במלון חמישה כוכבים באיה נאפה, על בסיס לינה וארוחת בוקר במתכונת של זוג ושני ילדים, תעלה 539 דולרים לאדם בין התאריכים 11-14 באפריל, בין התאריכים 28-21 באפריל המחיר יורד ל-455 דולרים לאדם באותו הרכב.
במלון ארבעה כוכבים KRESTEN PALACE ברודוס, המחיר באותו הרכב שצוין בבדיקות הקודמות, יעלה 445 דולרים לאדם בין התאריכים 12-15 באפריל, כאשר בין התאריכים 18-21 באפריל, המחיר יורד ל-389 דולרים לאדם באותו ההרכב, כך לפי הנתונים שהתקבלו מקשרי תעופה.
טלי נוי סמנכ"לית אסטרטגיה ומכירות של איסתא: "אנחנו רואים עד כ-40 אחוז פער במחירים בין חופשה בתחילת חג הפסח לחג השני למגוון גדול מאוד של יעדים. אין ספק שככל שנתקרב לפסח, המחירים יעלו וזו הזדמנות טובה לרכוש מוקדם יותר חופשות לאלו שרוצים לא להכין ארוחת חג שני בבית. מי שיזמין בימים הקרובים, יחסוך עשרות אחוזים אם יבחר לטוס בחג השני. ישנם דילים של שלושה עד חמישה ימים במחירים אטרקטיביים מאוד למגוון יעדים".
ניר מזור סמנכ"ל קשרי תעופה: "הפערים במחירים בין ערב חג ראשון לשאר ימי החג נובעים מהביקוש הגבוה. משפחות רבות רוצות לחגוג את החג בחו"ל, מה שמוביל לעליה חדה במחירים. לעומת זאת, בחג שני ובימי חול המועד ניתן למצוא חופשות בעלות נמוכה משמעותית. מי שמחפש לנפוש במחירים נמוכים יותר, כדאי יהיה להזמין חופשה לחול המועד או לחג השני אבל במחיר משתלם יותר. ומי שיכול לדחות את חזרתו לארץ ליום יומיים אחרי סיום החג, ימצא מחירים אטרקטיביים אף יותר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו