טיסות ליוון בקיץ: החל מ-69 יורו

בלו בירד וטורקיש איירליינס יחזרו להפעיל טיסות בקו לישראל • טיסות ליוון בקיץ במחירים נמוכים • אל על מאריכה את הפסקת הפעילות עד סוף מאי

צילום: gettyimages // חוזרים ליוון

שתי חברות נוספות הודיעו כי הן מחזירות את פעילותן בקו לתל אביב. הראשונה היא טורקיש איירליינס, חברת התעופה הזרה הפעילה ביותר שהייתה בישראל לפני עידן הקורונה צפויה להחזיר את פעילותה בקו לתל אביב כבר מהחודש הבא וזאת כחלק מחזרה הדרגתית לפעילות. החברה תפעיל תחילה קווים ל-19 יעדים ברחבי העולם וביניהם טוקיו, ברלין, אמסטרדם, וינה וכאמור, תל אביב. החברה תפעיל בשלב הראשון ככל הנראה טיסה יומית אחת בלבד ובהתאם להחלטת הרשויות בנוגע לנכנסים לישראל, לקצב התפשטות המגפה ולביקוש, צפויה החברה להרחיב את פעילותה.

צילום: גיל קרמר, עריכה: גלעד דיסטלמן



חברה נוספת שכבר הודיעה שתפעיל טיסות ישירות לישראל היא בלו בירד. חברת התעופה היוונית תפעיל טיסות לאיי יוון כבר מה-1 ביולי ותאפשר לישראלים שירצו לנפוש במדינה השכנה טיסות ישירות. מבדיקה עולה כי החברה מציעה טיסות לרודוס, מיקונוס, סולוניקי, כרתים וקוס במחירים שמתחילים מ-69 יורו לאדם לכיוון, מחיר נמוך מאוד ביחס לקיץ הקודם.

טורקיש איירליינס חוזרת לישראל // צילום: קוקו
טורקיש איירליינס חוזרת לישראל // צילום: קוקו


מבדיקה שנעשתה עבור ישראל היום על ידי חברת גוליבר עולה כי יותר מ-40% מהנשאלים הביעו עניין לצאת לנופש בארץ בקיץ הקרוב עם התעניינות בחופשה כפרית. כ-%57 מהנשאלים ענו כי ימשיכו לטוס לחו"ל אך יתכן ויצמצמו את כמות הטיסות השנתית. יותר ממחצית מהנשאלים ענו כי היעד הראשון בו יבחרו לטוס יהיה כזה שהצליח להתגבר על התפשטות המגפה. 

עד כה הודיעו שורה של חברות תעופה כי הן מתכוונות להחזיר את פעילותן בקו לתל אביב והחל מתחילת יוני ועד תחילת יולי צפויות לחזור לארץ חברות תעופה רבות וגדולות וביניהן, בריטיש איירווייז, דלתא, אליטליה, אייר קנדה ו-TAP הפורטוגלית. במקביל, אל על הודיעה אתמול כי היא מאריכה את הפסקת הפעילות שלה עד ל-30 במאי וייתכן כי זאת תהיה ההארכה האחרונה וזאת בעקבות חזרתן הצפויה של חברות תעופה רבות לישראל.

קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ // צילום: רויטרס
קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ // צילום: רויטרס


נכון לעכשיו, רק ישראלים יכולים להיכנס לארץ וגם הם מועברים לבידוד למשך 14 יום במלונית. אתמול דווח בישראל היום כי הבידוד במלונית צפוי להתבטל והנוחתים הישראלים יוכלו להעביר את הבידוד בבתים. עוד דווח בתחילת השבוע כי קנצלר אוסטריה כינס שבע מדינות שהצליחו להתמודד בצורה טובה עם התפשטות הנגיף ויחד יש כוונה לפתוח את הגבולות בצורה מבוקרת למעבר תיירים בין אותן מדינות. בין המדינות: אוסטריה, ישראל, יוון, ניו זילנד, אוסטרליה, דנמרק וצ'כיה, ייתכן כי מדינות נוספות יצטרפו בהמשך. גם ביוון ישנם דיווחים על הסכם תיירות מתגבש עם מדינת ישראל. בתכנית היציאה מהמשבר שפורסמה ביום שני השבוע דובר על תחילת חזרתה של התעופה האזרחית לישראל ב-14 ביוני.   טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר