במשך חודשים הם נערכו, התרגשו, הבריקו וחיכו – אבל אז הגיע נגיף הקורונה, ופתיחת עונת הקיץ במלונות נדחתה פעם אחר פעם. כשהוסרו חלק מהמגבלות בתחילת חודש מאי, שוב נאלצו עובדי הענף לחשב מסלול מחדש, ולהתכונן לאירוח נופשים בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
מלון אדמונד בראש פינה הספיק להיפתח פעמיים בתוך כחצי שנה. בפעם הראשונה, נפתח המלון בחודש נובמבר האחרון, ונאלץ להיסגר בעקבות התפרצות הנגיף. ביקרנו בו ביום הפתיחה השני שלו, בו הוזמנו האורחים ל-66 חדריו הנאים, תחת מגבלות התו הסגול של משרד הבריאות כמובן. ממיקומו סמוך למרכז הקניות שבקצה המושבה הגלילית, הוא צופה אל הנופים היפים של הגולן והגליל, ומציע חצר יפה בקו עיצוב נקי, שבמרכזה בריכה מזמינה. המלון מיועד לאירוח למבוגרים ולנוער מגיל 14 בלבד, כך שהאווירה הפסטורלית והשקטה מאוד מורגשת, ומתאימה לסוף שבוע זוגי רגוע.
.jpeg)
פינוק - וניקיון
המלון משרה אווירה נעימה ורגועה לחלוטין. מרגע הכניסה למתחם, יש תחושה של הקפדה על ההנחיות. מחיצות שקופות בעמדת הקבלה הפרידו בינינו לבין עובדי הקבלה שעטו מסכות, מדדו את חום גופינו והחתימו אותנו על הצהרת בריאות.
עוד קיבל את פנינו שלט שמסביר כי באזורים הציבוריים גם על האורחים לעטות מסיכות. בהמשך נוכחנו כי סעיף זה פחות מוקפד ברחבי המלון, אך זה פחות הטריד אותנו כיוון שהרגשנו שהוא מרווח מאוד ולא מצריך קרבה לאורחים אחרים. במעליות למשל, הקפדנו לשמור על "הקפסולה" שלנו, ולהימנע מכניסה עם אורחים או עובדי מלון גם אם זה הצריך המתנה מעט ארוכה יותר. "מלון אדמונד מתהדר ברמת ניקיון יוצאת מהכלל וכך גם יהיה עכשיו מבחינת כללי היגיינה נוקשים", ציין מנכ"ל המלון עומר פורת בשיחה עמנו.
סדנת יין ומנות מתוצרת גלילית
ואכן, לכל אורך השהות, לרגע לא חשנו שעלינו להיזהר יתר על המידה או להימנע מפעילות כלשהי שמציע המלון, להוציא את השימוש בג'קוזי ובסאונה רטובה (לא לדאוג, יש גם סאונה יבשה). מלבד החדרים המעוצבים הנקיים להפליא, שטחי המלון הציבוריים מרווחים ומאפשרים תחושה בטוחה של ריחוק חברתי. בלובי המלון בר אלגנטי, ובקומת המסעדה אולמות כנסים, חדר כושר קטן הצופה אל הבריכה ומרכז ספא. עוד בקומה - חדר יין שבו ניתן להשתתף בסדנת יין מיקבי הסביבה בעלות מצחיקה של 25 שקלים, שכוללת גם צלחת גבינות בייצור גלילי.
מסעדת המלון בנויה מחלק פנימי וממרפסת סגורה וממוזגת שיוצאת אל החצר, כך שאת ארוחת הערב והבוקר ניתן לאכול כמעט על שפת הבריכה. המנות במסעדה מוקפדות וכוללות חומרי גלם מתוצרת מקומית. השולחנות בחלל סודרו במרווחים הנדרשים וכלל הצוות עטה מסיכות וכפפות והקפיד על ניקיון מושלם. המנות החמות הוגשו על ידי הצוות לצלחות מבופה מצוחצח, והסלטים חולקו לצלחות וצלוחיות קטנות בשירות עצמי ללקיחה לשולחנות. יש לציין כי גם המרווחים בין הממתינים למזנון נשמרו בקפידה. הלחמים נפרסו ונעטפו בנפרד כך שכל סועד יכול לבחור מה לקחת איתו לשולחן מבלי להמתין לצד סועדים אחרים או לחשוש ממגע יד במזון עצמו.
הנוף עושה את ההבדל
בדרך ליעד הבא שלנו בצומת מגדל, צפונית לטבריה, נהנינו מהנוף המשגע של הכנרת שאחרי החורף המבורך, נראית מלאה ומזמינה. מומלץ לעצור לטבילה במעיין עין איוב הסמוך לכפר נחום, שבו מפל קטן שנשפך אל מי הכנרת ומספק מים נקיים וצוננים.
גם מלון מגדלה שלמרגלות הר ארבל פתח פעמיים את שעריו תוך חודשים ספורים. מסוף 2019 ועד שנאלץ להיסגר לשלושה חודשים, אירח המלון שעל שפת הכנרת תיירים רבים מרחבי העולם – אבל ישראלים דווקא לא. עם הפתיחה המחודשת, התאימו במלון את האירוח כך שיתאים גם לקהל הישראלי.
בעת בניית המלון, נחשפה בסמיכות אליו העיר העתיקה מגדלה, מהמאה הראשונה לספירה. על פי מקורות, במקום גרה מריה מגדלנה, ועל כן הוא בעל ערך רב לתיירים הזרים. לאחר התגלית, תוכננה בניית המלון בהתאם לחפירות ולממצאים שהתגלו, כך שממגוון פינות במלון ניתן להביט בעתיקות וממש להרגיש את ההיסטוריה מתחת לרגליים. על גולת הכותרת של הגן הארכיאולוגי – בית כנסת עתיק, ניתן להשקיף כבר מלובי הכניסה. המבנה הוא השמור ביותר מבין שבעת בתי הכנסת שנמצאו בישראל מאותה תקופה, וניתן לצפות בו בפסיפס מרהיב ובאבן מיוחדת שעליה כל סממני בית המקדש כמו המנורה וכד השמן. באיזור החפירות שבילים ותאורה, וכן שלטים המסבירים על החיים כאן אי אז. ניתן גם להירשם להדרכות שנערכות באתר לאורך שעות היום.
גם כאן נשמרות משרד הבריאות יחסית בקפידה. בלובי הגדול והמרשים הוקפד על שמירת מרחק, התקנת מחיצות, שילוט עם הדרכה, אלכוג'ל בכל פינה וכמובן – מסיכות. פחות הרגשנו בטוחים בשימוש בבריכת השחייה החיצונית והיפה, שם היה קשה יותר לשמור על מרחק בין הכסאות ובין המשתכשכים בתוכה.
נקודות התורפה – בבריכה ובארוחת הבוקר
עיצוב המלון מיוחד ומרשים. מכל פינה בחצר היפה, ניתן להביט אל מצוק הארבל המרשים, ופזורות בה מזרקות, הגינון בטעם טוב. 150 החדרים המרווחים תוכננו בקפידה ובהם ריהוט עכשווי בגוונים טבעיים, שמשרים אווירה נעימה ושלווה. בשטח המלון, בסמוך לחוף הכנרת נמצא מרכז רוחני בשם "דוק אין אלתום". התאכזבנו מעט כשנוכחנו שלמלון, על אף מיקומו על כמעט על שפת המים – אין כניסה מוסדרת עבור רוחצים. כשנשאלנו על כך נענינו כי החוף נמצא תחת אחריות של רשות הכנרת והינו שטח ציבורי. כך שגם אם הרשות הייתה הופכת את החוף למוסדר – הוא היה פתוח לכלל ציבור הרוחצים ולא רק לאורחי המלון.
עוד נקודת תורפה קטנה התגלתה בארוחת הבוקר, כאשר ההושבה בשולחנות לא בוצעה כראוי והורגש עומס גדול שגרם להמתנה להוצאת המנות מהמטבח אל המזנון הפתוח לאורחים ואל השולחנות. גם כאן הוגשו הסלטים והמנות בקערות ובצלוחיות אישיות. ביצים הוגשו לשולחן לפי בקשה וכך גם סלסלת לחמים ומאפים. האוכל עצמו היה טעים מאוד וטרי. ייתכן שחוסר הארגון היה בגלל שמדובר באמת בסוף השבוע הראשון שבו המלון אירח כמות גדולה יחסית של אורחים. רישום של האורחים לארוחת הבוקר לפי שעות למשל – הייתה פותרת את הנושא וכן גורמת להרגשת נוחות גדולה יותר מבחינת צפיפות ושמירה על מרחק.
במסעדת המלון לא מוגשת ארוחת ערב, ולמזמינים אירוח על בסיס חצי פנסיון ניתנת בחירה לארוחת ערב באחת מהמסעדות הטובות באיזור. (טיביס, 1910, רוטנברג, צל תמר).
מנכ"ל המלון אלון וינטר, ציין: "אנחנו ערוכים ומוכנים לספק לקהל הישראלי חוויה מפנקת באווירה שלווה, יופי טבעי והיסטוריה ארץ ישראלית בתפארתה. במהלך חודשי הקיץ נקיים במלון ערבי גבינות ויין, בהם ישתלבו מיטב המחלבות ויקבי הגליל כולל סדנאות יין מגורמים מובילים בענף לצד טעימת גבינות משובחות מיצרני הגליל. אני מבטיח לכל אורחינו חוויה בניחוח של חו"ל".
בחוויה הכוללת ניתן לומר שהמלונות מקפידים עד כמה שאפשר על תקנות התו הסגול, אך בכל זאת, כמו כל יציאה מהבית בימים אלו – גם בהם מומלץ לשמור על הכללים וההמלצות שתלויים במשמעת עצמית בלבד כמו חבישת מסיכות, שמירת מרחק והגיינה.
אז לפני ששוב עולים חזרה למסלול הלואו קוסט, שווה לזכור שכאן בארץ ניתן לנפוש ברמת אירוח גבוהה מאוד, ולצד זה לחגוג את הארץ שלנו על נופיה, שביליה וההיסטוריה המדהימה שלה.
מחירים:
מלון אדמונד ראש פינה: על בסיס חצי פנסיון.
החל מ-1250 שקלים לזוג ללילה באמצע השבוע, והחל מ-1450 שקלים לזוג ללילה בסוף השבוע (ביולי-אוגוסט נדרש מינימום של שני לילות בסופ"ש)
מלון מגדלה: על בסיס לינה וארוחת בוקר.
החל מ-1225 שקלים לזוג באמצע שבוע, ובסוף השבוע החל מ-1435 שקלים לזוג. במהלך יולי ואוגוסט – לילה שלישי ב-50% הנחה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו