מעצרו של טארק ברגות // צילום ארכיון: אי.אף.פי

שותפו לפיגועים של זכרייה זביידי הורשע

טארק ברגות, עו"ד ישראלי, הודה במסגרת הסדר טיעון בארבעה פיגועי ירי שביצע עם מפקד גדודי חללי אל-אקצא • בית הדין הצבאי גזר עליו 13.5 שנות מאסר

בית הדין הצבאי שבמחנה עופר גזר הבוקר (שלישי) 13.5 שנות מאסר, מאסר מותנה וקנס על עו"ד טארק ברגות, שותפו של זכרייה זביידי, במסגרת הסכם טיעון. ברגות הודה שירה על אוטובוסים ישראליים ועל כוחות הביטחון. הוא הורשע בירי לעבר אדם, ניסיון לירי לעבר אדם, ובנשיאת נשק, החזקתו וייצורו. 

במסגרת החקירה, ברגות, עורך דין עם תעודת זהות כחולה, הודה שביצע ארבעה פיגועי ירי, הסגיר נשק תקין, ומסר מידע על שותפיו. בפיגועים נפצעו קל שלושה אנשים. את הפיגועים הוא הוציא לפועל עם זכריה זביידי, מפקד גדודי חללי אל-אקצא. 

בחודש מאי הותר לפרסום כי במסגרת פעילות של שירות הביטחון הכללי בשיתוף צה"ל ומשטרת ישראל פוענחו שורה של פיגועי ירי שבוצעו בגזרת רמאללה, שמאחוריהם עמד איש הרשות הפלשתינית זכרייה זביידי יחד עם שותפו טארק ברגות. השניים נעצרו בחודש פברואר במהלך מבצע של השב"כ, בהשתתפות כוחות ימ"מ וצה"ל, בתום לילה שבו נערכו לבצע פיגוע נוסף, שסוכל על ידי כוחות הביטחון בשל היערכות מוקדמת בשטח.

זכרייה זביידי // צילום ארכיון: רויטרס

זביידי - יליד 76', מתגורר במחנה הפליטים ג'נין ונושא משרה בכירה במשרד האסירים ברשות הפלשתינית. הוא היה מבכירי פעילי הטרור באזור יהודה ושומרון, ונמנה עם פעילי הטרור שנכללו במסגרת "הסכם המבוקשים" שגובש בשנת 2007.

צילום: שלום צבי, TPS

ביסוד הסכם זה עמדה התחייבות מפורשת של פעילי הטרור לחדול מכל פעילות אלימה ובלתי חוקית ולנטוש את תשתיות הטרור, שאליהן השתייכו. זביידי הפר באופן בוטה ואלים את ההתחייבות האמורה והיה מעורב בביצוע כמה פיגועים, לאחר שהתחייב לחדול מכל פעילות טרור.

על פי מדיניות גורמי הביטחון, חריגת מבוקש וחזרתו לביצוע פיגועים תביא למיצוי הדין עימו, גם על פעילותו בעבר. לפיכך, זביידי הועמד לדין בגין מכלול פעילות הטרור בה היה מעורב - זו מעברו וזו שנחשפה לאחרונה.

טארק ברגות - יליד 75', מתגורר ברמאללה, בעל תעודת זהות כחולה, עו"ד ישראלי וחבר בלשכת עורכי הדין - ייצג אסירים ביטחוניים בבתי המשפט בישראל ובאיו"ש, עד למעצרו. ברגות אף הועסק כעו"ד במסגרת משרד האסירים של הרשות הפלשתינית.  

 

כך פעלה השיטה

מהחקירה בשב"כ עלה כי השניים ביצעו שני פיגועי ירי, ב-7 בנובמבר 2018 וב-5 בינואר 2019 לעבר אוטובוסים שנסעו בציר הסמוך ליישוב בית אל.

מהחקירה בשירות הביטחון הכללי עולה כי השניים עשו שימוש במהלך הפיגועים ברכבו של זביידי, רכב שקיבל מהרשות הפלשתינית במסגרת תפקידו במשרד האסירים. במסגרת היערכותם של השניים לפיגועים ביצעו בדיקות של השטח המיועד לפיגוע, תצפיות על היעדים לפיגוע, ועסקו באיסוף מידע.

עוד נחשף, כי השניים הוציאו לפועל פיגוע ירי נוסף ב-27 בדצבר 2018, במהלכו ביצעו ירי לעבר אוטובוס שעלה ליישוב פסגות, אך לא הצליחו לפגוע בו בשל תנאי מזג האוויר, וכן כי תכננו לבצע פיגוע נוסף במהלך חודש פברואר 2019 לעבר אוטובוס אגד הנוסע ליישוב פסגות.

אחד הפיגועים שביצעו זביידי ושותפו // צילום: נתנאל קאופמן, TPS

מהחקירה בשב״כ עלה עוד כי טארק ברגות הודה כי ביצע פיגוע ירי נוסף ב-19 בנובמבר 2016 לעבר ניידת משטרה במעבר הזיתים, בסמוך לירושלים, שכתוצאה ממנו נגרם נזק. במסגרת החקירה הוסגר לידי כוחות הביטחון הנשק מסוג M16 והמחסניות שעימן בוצעו הפיגועים.

גורם בכיר בשב"כ: "מדובר באירוע חמור בו מעורבים בכיר במשרד האסירים הפלשתיני ועורך דין ישראלי העובד במשרד האסירים הפלשתיני, אשר ביצעו פיגועי טרור חמורים, תוך שימוש ברכב של הרשות הפלשתינית אשר שימש את זביידי במסגרת תפקידו במשרד האסירים.

"פעילות מודיעינית ומבצעית של כוחות הביטחון, מיד לאחר הפיגועים ובשבועות שלאחריהם, בכלל זאת בתוך שטחי העיר רמאללה, היא שהביאה לחשיפת החוליה ולסיכול פיגועים חמורים בעתיד". כתבי אישום חמורים נגד השניים הוגשו על ידי הפרקליטות הצבאית.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...