המחבל אברהים הלאס // צילום מסך

המחבל באבו דיס: "הסתבכתי, חבל התלייה מסביב לצווארי"

אברהים הלאס, שדרס ודקר הבוקר לוחם מג"ב במחסום הקיוסק, טען לפני הפיגוע כי הוא נרדף: "שלחו אנשים להפיל אותי, אין לי עוד כוחות"

זמן קצר לפני שביצע את פיגוע הדריסה והדקירה הבוקר (רביעי) במחסום הקיוסק, סמוך למעלה אדומים, העלה המחבל אברהים האלס סרטון לרשת שבו הסביר את מניעיו לביצוע הפיגוע, ואף הותיר צוואה שבה ביקש כי ישמרו על בנו. 

בסרטון אמר המחבל: "הסתבכתי עם בן הדוד שלי איימן. הפעילו את כל העולם נגדי, הרסו לי את החיים. חבל התלייה כבר מסביב לצוואר שלי. כולם עובדים כחולייה אחת נגדי ואין לי עוד כוחות. 

"שלחו את מחמד יוסף ומחמד סאלם אתמול עם רובה אוויר. האנשים האלה הפילו המון אנשים ואני אחד מהם, אני לא עשיתי כלום". 

בהמשך הסרטון הוא הוסיף: "הפחידו בחורה ונתנו לה סוג של סם. אני מגיל קטן שותה אלכוהול ומשתמש בסמים. אבל אני אדם ישר והגון, ואני רוצה להתגרש מאשתי מהסיבות האלה שהביאו אותי לסף פיצוץ". 

לבסוף ציין הלאס: "הצוואה שלי למוהנד עותמאן דרוויש שישמור על הבן שלי. אני מבקש שתשבע בכבוד שלך שתשמור על הבן שלי".

המספריים שבהם השתמש המחבל // צילום: דוברות המשטרה
המספריים שבהם השתמש המחבל // צילום: דוברות המשטרה

בתוך כך, במג"ב פרסמו את עדותו של הלוחם שהותקף על ידי הלאס, רש"ט ב', על ההתרחשויות בפיגוע. 

"במהלך השמירה הגיע רכב ודרס אותי", שיחזר הלוחם. "כשהייתי על הרצפה ראיתי שהמחבל ירד מהרכב. ניסיתי להתרחק ממנו, לקחת אותו למקום שבו החברים שלי יוכלו לפתוח עליו באש ולנטרל אותו". 

לאחר הדריסה, זינק המחבל, תושב סוואחרה, ממכוניתו לעבר הלוחם כשהוא חמוש במספריים והחל לדקור את רש"ט ב' שנאבק בו. יתר הלוחמים במקום ירו לעבר המחבל והרגו אותו. במקום אותר גם מטען צינור שנוטרל על ידי חבלן משטרתי.

במג"ב מסרו כי "התנהלות הלוחמים הביאה לתוצאה המתבקשת באירועים מהסוג הזה. למרות שהמחבל הפתיע את הלוחם הוא הצליח להדוף אותו ולהאבק בו ומרגע שניתן היה לבצע לעברו ירי הוא נוטרל על ידי הלוחמים שפעלו במחסום".

רש"ט ב', שנפצע באורח בינוני, פונה מזירת הפיגוע לבית החולים שערי צדק, וכעת מצבו מוגדר קל.

פרמדיק מג"ב, רס"ר אדם זילברברג, המשרת בגזרת עוטף ירושלים הגיע אל המחסום והעניק טיפול ראשוני לרש"ט ב' יחד עם חובש מג"ב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...