גרוק (Grok), צ'אטבוט הבינה המלאכותית שפותח בחברת xAI של אילון מאסק, זמין מעתה גם באפליקציית טלגרם. ההרחבה הוכרזה רשמית היום (רביעי) בציוץ של מאסק ברשת החברתית X (לשעבר טוויטר), ומסמנת את המהלך המשמעותי הראשון של גרוק אל מחוץ לפלטפורמת X.
"גרוק עכשיו בטלגרם", כך הודיע מאסק בחשבון הרשמי שלו ב-X. על פי המידע שפורסם, הצ'אטבוט יהיה זמין רק למשתמשי טלגרם בעלי מנוי פרימיום. משתמשים המעוניינים להתחיל לשוחח עם הבינה המלאכותית יכולים לחפש את "GrokAI" בטלגרם.
Grok now on @Telegram https://t.co/a35Eal9vkj
— Elon Musk (@elonmusk) March 26, 2025
עם זאת, יש לציין כי תכונות מתקדמות כמו "Think" (חשיבה מעמיקה) ו-"DeepSearch" (חיפוש מעמיק) עדיין יישארו זמינות רק בפלטפורמת X או באפליקציה העצמאית של גרוק.
טלגרם מגיעה למיליארד משתמשים
המהלך מגיע בעיתוי משמעותי עבור טלגרם, שחוגגת אבן דרך משמעותית במספר המשתמשים שלה. ב-19 במארס, מייסד אפליקציית המסרים, פאבל דורוב, חשף כי לטלגרם יש כעת יותר ממיליארד משתמשים פעילים מדי חודש. צמיחה זו הופכת את טלגרם לפלטפורמת המסרים השלישית בגודלה בעולם, אחרי וואטסאפ וויצ'אט הסינית.
דורוב ציין גם את העלייה ברמות המעורבות של המשתמשים. לדבריו, בממוצע, משתמשים פותחים כעת את האפליקציה 21 פעמים ביום ומבלים בה כ-41 דקות מדי יום. הנתונים הכספיים של טלגרם משקפים צמיחה זו, כאשר הפלטפורמה ייצרה רווח של 547 מיליון דולר במהלך 2024.
"לפנינו עומדת רק וואטסאפ — חיקוי זול ומדולל של טלגרם", אמר דורוב, תוך שהוא מדגיש את העצמאות והצמיחה היציבה של טלגרם לעומת המתחרים הגדולים יותר.
AI גם בפלטפורמות נוספות
ההרחבה של גרוק היא חלק ממגמה רחבה יותר בקרב חברות בינה מלאכותית. יותר ויותר צ'אטבוטים מתרחבים מהפלטפורמות המקוריות שלהם כדי לכבוש שווקים חדשים.
כזכור, בשלהי 2024, OpenAI הציגה את ChatGPT בוואטסאפ, מהלך שהציב אותה בתחרות ישירה עם עוזר הבינה המלאכותית של מטא.
מומחי טכנולוגיה מעריכים כי המגמה הנוכחית מצביעה על כך שמרוץ הבינה המלאכותית אינו מוגבל עוד לפלטפורמה בודדת. המפתחים המובילים משלבים כעת עוזרים חכמים באפליקציות יומיומיות, במטרה להפוך לפיצ'ר הבינה המלאכותית המועדף בשירותי הודעות, חיפוש ושיחה.
ההתפתחויות האחרונות בתחום הבינה המלאכותית משקפות את המאבק הגובר בין ענקיות הטכנולוגיה על נתח שוק בתחום הצומח במהירות מסחררת, ועשויות להשפיע משמעותית על אופן השימוש היומיומי שלנו בטכנולוגיה בעתיד הקרוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו