"אפס סובלנות וטיפול ביד קשה". חיילי הגדוד החרדי "נצח יהודה" // צילום: אי.פי.אי // "אפס סובלנות וטיפול ביד קשה". חיילי הגדוד החרדי "נצח יהודה" // צילום: אי.פי.אי | צילום: ח

בעקבות שיימינג החיילים החרדים: ליברמן ביקש לפתוח בחקירה

בימים האחרונים פורסמו תמונותיהם ושמותיהם של חיילים חרדים בשכונות חרדיות • שר הביטחון ביקש מארדן "להציב את החקירה בעדיפות עליונה" • "צריכה להיות אפס סובלנות כלפי התופעה"

שר הביטחון, אביגדור ליברמן פנה לשר לביטחון הפנים, השר גלעד ארדן, וביקש ממנו להורות למשטרה לפתוח בחקירה מהירה ויעילה נגד החשודים שפרסמו תמונות של חיילים חרדים ולהציבה "בעדיפות עליונה". 

בקשתו של ליברמן הגיעה על רקע פרסומם של שמותיהם ותמונותיהם של חיילים חרדים על גבי פשקווילים בשכונות חרדיות בימים האחרונים. פרסום התמונות נעשה במטרה להוקיע את אותם חיילים מסביבתם ומהחברה בה גדלו. 

במקביל ביקש ליברמן משרת המשפטים איילת שקד להכין תיקוני חקיקה על מנת לטפל בתופעת ההסתה נגד החיילים החרדים באופן יעיל, וכן להחמיר את מדיניות הענישה נגד האחראים לכך. 

"חשוב מאוד שהמסר שיעבור בכל רשויות השלטון במדינה", כתב השר ליברמן, "צריכה להיות אפס סובלנות וטיפול ביד קשה בתופעה הבזויה הזו של פגיעה במי שכל חטאם הוא הרצון והנכונות לשרת בצה"ל". ליברמן הוסיף כי "פעילות זו פוגעת בעקרון צבא העם ובעמידה ביעדי הממשלה בנושא גיוס חרדים". 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...