זעם בקרב תושבי עוטף עזה על החלטת שר הביטחון, אביגדור ליברמן, לפתוח את מעבר כרם שלום לפעילות חלקית. תושבי העוטף אמרו ל"ישראל היום" כי ההחלטה היא טעות וכי יש להפסיק את טרור ההצתות והפרות הסדר על הגדר, טרם יאושרו הקלות לתושבי הרצועה.
שגית דבוש תושבת קיבוץ כרמיה, שם כובתה שריפה שפרצה ליד הלולים, אמרה: "אני נגד פתיחת מעבר שלום חד משמעית, אני לא רואה מציאות כזאת שבה אנחנו ממשיכים לסבול משריפות של בלוני תבערה והם מקבלים הקלות. או שהם מפסיקים וההקלות הן 100 אחוזים או שבכלל אין הקלות. זה לא צריך להיות באמצע.
"הייתה שריפה אצלנו בקיבוץ ועד כמה שהצלחנו להבין, הסיבה לשריפה הייתה בלון תבערה. כל עוד אין מצב של אפס בלוני תבערה, אפס הפגנות על הגדר, אפס ירי ועד שאין רגיעה כללית, מבחינתי זה לא בחשבון", טוענת דבוש.
לוחמי אש מכבשי םשריפה בקיבוץ נחל עוז
שרון קלדרון מקיבוץ סופה אמרה כי עד שלא ייפסקו השריפות ולא יושג שקט מוחלט אין לפתוח את המעבר: "כל עוד יש שריפות וכל עוד יש חשש מירי אין סיבה לפתוח את מעבר כרם שלום, אפילו לא חלקית. אני לא יודעת מכול הסחורות מה באמת מגיע לתושבים ומה מגיע לחמאס ולחבריו, כל עוד אין פה שקט אז פשוט לא צריך לפתוח את המעבר".
טל אליהו, גם היא תושבת האזור, חשה שהפקירו את התושבים. "זה פשוט ביזיון, אני לא חושבת שמגיע להם שום פרס. אתמול חוליה ניסתה לשגר בלונים וגם שלשום. המסר צריך להיות הרבה יותר החלטי וחד משמעי: עד שיהיה שקט מוחלט המעבר לא ייפתח", היא טוענת. "אני מאוד כועסת ואני מרגישה שליברמן מאוד אכזב אותי היו לו הצהרות תקיפות ולא רק שהוא לא מימש אותם הוא נוהג עם הפלסטינים ביד יותר רכה מקודמיו. אני מרגישה שהפקירו אותנו, הדרום כולו חרוך ושרוף ואני מרגישה פגועה ושממשיכים להפקיר אותי".
שר הביטחון החליט כי מעבר כרם שלום ישוב לפעילות חלקית וכי החל מהשעה 12:00 מתאפשרת הכנסת דלק וגז לרצועת עזה, בנוסף למזון ותרופות. ממשרד הביטחון נמסר כי :"החלטת השר נובעת מכך שחמאס לא עצר לחלוטין את פעולות הטרור, אלא מנסה לשמר רמה נמוכה של שיגורי בלוני תבערה וחיכוך על הגדר, שמאחוריה עומדים פעילי חמאס מוכרים. פעילות המעבר תיבחן בימים הקרובים בהתאם לירידה בפעולות הטרור והפרובוקציות. החזרת מעבר כרם שלום לפעילות מלאה מותנית בהפסקה מוחלטת של שיגור בלוני התבערה והחיכוך על הגדר".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
"בכל ערב": בתו של קית' סיגל מספרת על המחווה של אביה בשבי שאימצה לחייה
תושבי נחל עוז לאחר הצגת התחקירים: "צה"ל לא השיב על כל השאלות, יש שאלות שאולי לנצח יישארו פתוחות"
פרסומת | פתיתים של תקווה
"לרגע לא התלבטנו": 17 משפחות חוזרות לבנות את בתיהן בקיבוץ ארז בעוטף עזה
על רקע האיום בביטול הפעימה הבאה: הקבינט התכנס לדיון בניהול המשבר מול חמאס