כבר בבטן: איך רגשות בהריון משפיעים על יחסי אם-תינוק

מחקר חדש מצא כי הקשר שהאם יוצרת עם תינוקה במהלך ההריון משפיע על הקשר העתידי של השניים • החוקרים גילו כי היחסים של האם עם הוריה משחקים תפקיד מכריע

הקשרים מתקופת ההריון ,  Dean Drobot, שאטרסטוק
הקשרים מתקופת ההריון. צילום: Dean Drobot, שאטרסטוק

מחקר חדש מדגיש את חשיבות הקשר הרגשי שיוצרת אם עם ילדה במהלך ההריון. המחקר עקב אחר 160 אמהות צעירות, בעלות הכנסה נמוכה מתקופת ההיריון ועד שילדיהן היו בני שנתיים וחצי. לפי ממצאי המחקר אמהות שהרגישו מחוברות יותר לתינוקות שלהן במהלך ההריון היו בעלות סיכויים גבוהים יותר לקיים מערכת יחסים בריאה וחיובית יותר עם ילדיהן בהמשך.

לפי המחקר אמהות שהיו להן יחסים מאתגרים יותר עם ההורים שלהן עצמן יצרו קשרים טרום-לידתיים חלשים יותר והביעו יותר כעס ורגשות שליליים אחרים כלפי התינוקות. 

את המחקר הובילה ד"ר נורה מדינה, חוקרת לרפואת משפחה וקהילה באוניברסיטת תומאס ג'פרסון, יחד עם עמיתים מאוניברסיטת שיקגו.

"הרוב הגדול של האמהות הצעירות במחקר שלנו היו בעלות קשרים טרום-לידתיים חזקים עם תינוקותיהן ויחסים חיוביים עם הפעוטות שלהן" אמרה ד"ר מדינה. "הורות היא מאתגרת, ואמהות צעירות בעלות הכנסה נמוכה מתמודדות עם גורמי לחץ נוספים. התמקדתי בחקר יחסי אם-תינוק בקרב אוכלוסייה זו כדי לייצר ממצאים שעשויים להנחות תוכניות תמיכה בהורות שמותאמות יותר לחוויות החיים של אמהות אלה" היא ציינה.

מדינה הדגישה שתוכניות תמיכה לקידום יחסי הורה-ילד חזקים צריכות להתחיל כבר במהלך ההריון. לטענתה תוכניות כאלו צריכות לעזור לאמהות צעירות לבחון את החוויות שלהן בעבר ולהכיר בדרכים שבהן אלו מעצבות את הציפיות שלהן מההורות. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר