מתנה לחג: האפליקציה הישראלית שמצילה את תווי הקנייה הזנוחים שלכם

עומר מונד, סטודנט בשנקר, הקים שוק יד שנייה לשוברים דיגיטליים שכבר משרת מאות משתמשים וכולל תמיכה בעסקים של מילואימניקים • "רציתי ליצור פלטפורמה מסודרת, שבה הכל נגיש, ברור, ונוח - בלי לבזבז זמן יקר", הוא מספר

אפליקציית MATANA , MATANA
אפליקציית MATANA. צילום: MATANA

 

מי מאיתנו לא מכיר את התסכול שמגיע עם קבלת גיפט קארד לחנות שמעולם לא ביקרנו בה, שובר למסעדה שאנחנו אלרגיים לחצי מהתפריט שלה או כרטיס להופעה שאנחנו לא יכולים להגיע אליה. בזמן שרוב האנשים מניחים לאותו שובר דיגיטלי להעלות אבק וירטואלי בתיקיית הדוא"ל או בפח המחזור, סטודנט ישראלי אחד החליט שיש פתרון טוב יותר.

עומר מונד, סטודנט להנדסת תעשייה וניהול בשנקר ומילואימניק פעיל, פיתח את MATANA - פלטפורמה דיגיטלית שמאפשרת לקנות ולמכור שוברים דיגיטליים ושמבטיחה להציל למשתמשים מאות ואלפי שקלים מדי שנה. "עשיתי הכול באופן עצמאי, לגמרי לבד - כולל הפיתוח", הוא סיפר ל"ישראל היום" על האפליקציה שעליה הוא עובד כבר מעל לשנה ושאותה ניתן להוריד בחנויות האפליקציות.

"ההארה הגיעה במשחק טניס", מספר מונד על הרגע שבו הבין שיש לו רעיון עסקי. "קניתי כרטיסים עם חברים לטורניר בלונדון, וכשהגענו לשם הבנו כמה מדובר בשוק פרוץ, כי השומר הזהיר אותנו שהברקוד שלנו יכול לעבור ולהימכר לקונים אחרים או שהמוכר יכול לעשות בו שימוש בעצמו. כמה חודשים אחרי זה קיבלתי שובר מתנה לחג בעבודה וידעתי שאני לא באמת אעשה בו שימוש. רציתי למכור אותו למישהו אחר, כדי שהוא לא יתבזבז סתם, אבל לא היה מקום כזה. זו הייתה הנקודה שבה הבנתי שמהניסיון שלי - הן כמוכר והן כקונה - אני יכול ליצור פלטפורמת 'יד שנייה' פשוטה ונגישה שתשרת גם את מי שקיבל את השובר שאין לו באמת מה לעשות איתו וגם את מי שדווקא רוצה אותו ובמחיר טוב".

מונד. "המטרה היא לא רק לפנק את המשתמשים, אלא גם לפרגן לעסקים של מילואימניקים", צילום: יח"ץ

"לא רציתי להמציא את הגלגל, רק לארגן אותו מחדש. ליצור פלטפורמה מסודרת, שבה הכל נגיש, ברור, ונוח. בלי קבוצות מבולגנות, בלי לרדוף אחרי פוסטים ישנים ברשת ובלי לבזבז זמן יקר", הוא מסביר. "השאיפה שלי היא שזה יהפוך לפלטפורמה הראשונה של משתמשים בכל הקשור לשוברים דיגיטליים שאנשים לא מעוניינים בהם ושבלעדיה הם פשוט היו נשארים ללא שימוש".

מונד מספר בהתרגשות לא מוסתרת שכרגע MATANA משרתת כבר יותר מ-250 משתמשים ומוסיף כי האפליקציה עתידה להציע גם "טפסי גירוד" דיגיטליים, שיאפשרו למשתתפים לזכות בהנחות לארוחות, מוצרים ואירועים בעסקים קטנים של מילואימניקים. "המטרה היא לא רק לפנק את המשתמשים, אלא גם לפרגן לעסקים של משרתי מילואים וליצור חיבור אמיתי בינם לקהל הלקוחות שלהם", מסביר מונד ומבטיח כי זו רק ההתחלה עבור MATANA.

אפליקציית MATANA. מאפשרת לקנות ולמכור בקלות שוברים דיגיטליים, צילום: MATANA

בעתיד, האפליקציה מתכננת להוסיף התראות חכמות על פריטים חדשים, מערכת אימות לפריטים דיגיטליים, ושיתופי פעולה עם רשתות שיווק, בעלי עסקים מגוונים, חברות כרטיסים ומותגים מובילים, שבהתאם לחזון העסקי של האפליקציה יהפכו אותה לרווחית.

החממה ליזמות

מי שעמדה מאחורי הפרויקט ומלווה את מונד היא חממת היזמות של שנקר, אקסלרטור טכנולוגי שמסייע לסטודנטים להפוך רעיונות טובים למוצרים אמיתיים בשוק ומספקת להם מעטפת של ייעוץ משפטי ושיווקי ואף דואגת לעזור גם בצד הפיננסי. "כשעומר הצטרף לחממת היזמות של שנקר, MATANA הייתה רק רעיון ראשוני. היום, עם מאות משתמשים פעילים וקטלוג פריטים דיגיטליים שגדל מדי יום, הפלטפורמה כבר משנה את הדרך שבה אנשים סוחרים בפריטים דיגיטליים", אומר רואי זרחיה, חבר סגל בכיר בשנקר וראש חממת היזמות Hub.Shenkar. "אנו גאים ללוות יזמים צעירים כמו עומר במסעם משלב הרעיון ועד להפיכתו למוצר ממשי, ומקווים שסטודנטים, בוגרים וחברי סגל נוספים ינצלו את ההזדמנות לפתח ולהוציא לפועל את הרעיונות החדשניים שלהם".

MATANA זמינה להורדה ב-App Store וב-Google Play או דרך האתר הרשמי: www.matana-il.com

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר