חוקרים מאוניברסיטת נברסקה בלינקולן גילו כי זבובי פירות זכרים צורכים אלכוהול כאסטרטגיה המשפרת את סיכויי ההזדווגות שלהם - המחקר המפתיע פורסם לאחרונה בכתב העת המדעי Science Advances.
המחקר חושף כי אלכוהול, במיוחד מתנול, מגביר את ייצור הפרומונים המיניים בזבובי פירות זכרים, מה שהופך אותם למושכים יותר עבור הנקבות. "אנחנו מציגים השפעה ישירה וחיובית של צריכת אלכוהול על הצלחת ההזדווגות של זבובים זכרים", אמר ד"ר איאן קיסי, מחבר המחקר.
החוקרים הציבו 15 זבובים בתוך מערכת של צינורות זכוכית ונחשפו לריחות שונים כולל אתנול ומתנול. באמצעות טכניקות הדמיה מתקדמות, החוקרים יכלו לעקוב אחר הפעילות המוחית של הזבובים בזמן אמת.
הממצאים הראו כי זבובים זכרים שטרם הזדווגו נמשכו יותר לאלכוהול, וכאשר צרכו מתנול, רמות הפרומונים המיניים שלהם עלו באופן משמעותי. זבובים שהייתה להם גישה למקורות טבעיים של מתנול, כמו תפוזים מותססים, הצליחו למשוך יותר נקבות לעומת זבובים שלא נחשפו לאלכוהול.
פרט מעניין ביותר שהחוקרים זיהו הוא שלושה מעגלים עצביים שונים המאזנים זה את זה ומאפשרים לזבובים להעריך את הסיכון של צריכת אלכוהול מול התועלת. "הזבובים פיתחו מנגנון בקרה המאפשר להם ליהנות מכל היתרונות של צריכת אלכוהול מבלי להסתכן בהרעלת אלכוהול", הסביר קיסי. "זה מנגנון נדיר, המאזן משיכה ודחייה על בסיס המצב הפיזיולוגי".
מחקרים קודמים הראו כי זבובים זכרים שנדחו על ידי נקבות צרכו יותר אלכוהול, אך כעת החוקרים מציעים כי זוהי למעשה אסטרטגיה להגברת סיכויי ההזדווגות העתידיים.
זבובי פירות משמשים כמערכות מודל מצוינות במחקר גנטי מודרני בזכות הדמיון הגנטי שלהם לבני אדם. החוקרים מקווים כי ממצאים אלה יוכלו לשפוך אור על מנגנונים דומים במוח האנושי ולסייע בפיתוח גישות חדשות להתמודדות עם התמכרות לאלכוהול וסמים.
חוקרים מדגישים כי בניגוד לזבובים, אצל בני אדם ההשפעה של אלכוהול על הצלחה רומנטית "עשויה להיות מוטלת בספק".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו