ילדים בימינו צורכים הרבה יותר סוכר מהמומלץ. כך למשל, לפי אתר הנשיונל ג'יאוגרפיק, ילדים בארה"ב צורכים בממוצע 17 כפיות סוכר ביום (כמעט 300 קלוריות), הרבה מעבר להמלצות הרשמיות המגבילות את צריכת הסוכר ל-10 אחוזים מסך הקלוריות היומי. מחקר שפורסם בכתב העת Science מגלה כי להרגלי צריכת הסוכר בילדות השפעה מרחיקת לכת על הבריאות בבגרות.
החוקרים, בראשות ד"ר טדיה גרצנר מאוניברסיטת דרום קליפורניה, ניצלו "ניסוי טבעי" ייחודי: במהלך מלחמת העולם השנייה ועד 1953, בריטניה הגבילה בקפדנות את כמות הסוכר והממתקים שאנשים יכלו לרכוש. החוקרים השוו בין ילדים שנולדו לפני תום תקופת הקיצוב לבין אלה שנולדו מיד אחריה - תקופה שבה צריכת הסוכר הוכפלה.
"אם נחשפת למזונות מתוקים בתחילת החיים, סביר להניח שתעדיף אותם לאורך כל חייך יותר ממי שלא נחשף אליהם," אומרת ד"ר גרצנר.
הממצאים המפתיעים של המחקר הבריטי
באמצעות מעקב אחר כ-60 אלף אנשים במאגר נתוני הבריאות הממשלתי הבריטי, החוקרים גילו כי אלה שנחשפו לכמויות הסוכר המוגבלות בילדותם המוקדמת הציגו סיכון נמוך ב-35 אחוז לסוכרת ונמוך ב-20 אחוז ללחץ דם גבוה בבגרותם, בהשוואה לילדים שנולדו לעולם ללא הגבלות סוכר.
לפי הנשיונל ג'יאוגרפיק, המחקר מצטרף לממצאים נוספים המדגישים את הסכנות בצריכת סוכר מוגברת בקרב ילדים. כיום, בארה"ב כמעט 50 אלף ילדים סובלים מסוכרת סוג 2, שנחשבה בעבר למחלה של מבוגרים בלבד. מחקרים בתחום מראים כי צריכת משקאות ממותקים, כולל מיצי פירות טבעיים, מקושרת לעלייה משמעותית בעמידות לאינסולין.
"זה לא שאסור אף פעם לתת ממתק לילד שלך", מסבירה ד"ר גרצנר. "אבל המחקר שלנו ואחרים מבהירים שהפחתת צריכת סוכר בגיל צעיר היא כלי רב עוצמה לשמירה על בריאות לטווח ארוך".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו