מי מלך השערים של באיירן מינכן כולם יודעים. זה קל. אבל מי הסגן של רוברט לבנדובסקי באלופת גרמניה? לא מדובר במלך הבישולים תומאס מולר, גם לא בסרג' גנאברי שכבר סגר עונה רביעית ברציפות עם יותר מעשרה שערי ליגה, וגם לא בקינגסלי קומאן, אריק מקסים, צ'ופו מוטינג או ג'מאל מוסיאלה. התשובה, אם כן, היא לירוי סאנה.
עם שבעה שערי ליגה, שער בגביע ועוד חמישה בליגת האלופות, הקיצוני סופר העונה כבר 13 שערים בכל המסגרות - יותר מכל אחד שאינו לבנדובסקי. לצד השערים הוסיף הגרמני אותו מספר בישולים, במה שמסתמנת כאחת העונות הטובות בקריירה שלו. מה שבטוח, כבר עכשיו העונה הנוכחית של סאנה טובה בהרבה מהקודמת.
לבוואריה הוא הגיע בקיץ 2020 אחרי שהתאושש מפציעה קשה בברך, שהיתה אקורד הסיום של ארבע עונות מלאות עליות ומורדות במנצ'סטר סיטי.
באיירן שילמה עבורו כ־60 מיליון יורו, בתקווה שייכנס לאחת הנעליים שהשאירו אריאן רובן ופרנק ריברי, וההתחלה היתה מבטיחה. סאנה כבש ובישל פעמיים ב־0:8 על האקסית שאלקה, אך בהמשך העונה התקשה לשמור על יציבות. הוא סיים את העונה עם 10 שערים ו־6 בישולים, מתנדנד בין ההרכב לספסל.
באתר "THE ATHLETIC" דיווחו על יחסים קרירים בינו לבין המאמן דאז האנסי פליק, עד כדי כך שנטען שהמאמן כלל לא רצה להחתים את הקיצוני בן ה־26. פליק הכחיש, אבל העזיבה שלו לנבחרת - ובמיוחד ההגעה של יוליאן נגלסמאן - היטיבה עם סאנה.
"אני לא מכשף או קוסם", הכריז המאמן הצעיר כשהגיע בקיץ מלייפציג, "אבל אנסה להראות לסאנה את השטחים והמקומות שבהם הוא צריך להיות, ואני בטוח שנראה אצלו שיפור". בהתחלה זה ממש לא נראה ככה.
במחזור השני מול פ.צ קלן סאנה איבד 11 כדורים, הוחלף במחצית וספג קריאות בוז מהאוהדים. נגלסמאן ראה ושמע, ודרש מהאוהדים להמשיך לעודד. היו"ר קרל היינץ רומיניגה הוסיף ש"המאמן חייב למצוא דרך להכניס אותו לעניינים", ולבסוף זה קרה.
נגלסמאן הזיז את סאנה מימין לשמאל, ודרש ממנו להיכנס יותר למרכז וכך להיות מעורב יותר במשחק. התרומה ההתקפית תפחה משמעותית, ועד כה מעורב הקיצוני ב־26 שערים, יותר מבכל העונה שעברה. "יוליאן כל הזמן אמר שהוא תומך בי", סיפר סאנה, "וזה מה שהייתי צריך".
בשבועות האחרונים משהו קרה. סאנה לא פתח בשני המשחקים האחרונים, ואף שעלה כמחליף מול פרנקפורט וכבש שער ניצחון, הוא שוב התחיל על הספסל מול לברקוזן בשבת. בגרמניה טוענים שהוא מתקשה להתאושש מנגיף הקורונה שבו נדבק, אך נגלסמאן מבהיר שהסיבה טקטית בלבד: "אין לי דבר נגד לירוי, פשוט חיפשתי מערך שיתמודד עם המהירות של לברקוזן".
מדהים: אוסקר גלוך מדורג ראשון בין כל הקשרים בעולם בשתי קטגוריות
דיווח: באיירן מינכן כבר סימנה את השוער שידחוק את דניאל פרץ החוצה
פרסומת | פתיתים של תקווה
פוצץ המו"מ בין באיירן מינכן לכוכבה, שבעה מועדוני פאר נלחמים על שירותיו
דני אבדיה, מנור סולומון וקרבות צמרת בספרד ואיטליה: שידורי הספורט המרכזיים לסוף השבוע
ההערכה היא שמאמן באיירן בסך הכל שמר על הכוכב שלו לקראת המשחק החשוב הערב מול זלצבורג בגומלין ליגת האלופות. באיירן צריכה לכבוש כדי לנצח ולעלות לרבע הגמר, ואחרי לבנדובסקי אין מי שעושה את זה העונה טוב יותר מסאנה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו