במפורד. מעודד לפתיחות בכדורגל האנגלי | צילום: רויטרס

חלוץ בפרמייר ליג: "לצאת מהארון בימינו לא צריך להיות סיפור גדול"

שחקן לידס יונייטד, פטריק במפורד, בראיון ל-BBC4, בטוח: "בחדר ההלבשה שלנו, אף אחד לא יתרגש מזה. זה לא צריך לשנות דבר" • שחקן העבר איאן הולואיי: "הכדורגל הוא עולם הומופובי"

עולם הכדורגל המצ'ואיסטי מתקשה לקבל לאורך השנים את היות חלק מהשחקנים הומוסקסואלים, ואלה מגלים חשש גדול להיחשף, לפחות כל עוד הם פעילים. 

בתוכנית בערוץ 4 של רשת BBC, ביקשו לחקור את הנושא, ובין המרואיינים היה חלוצה המוביל והפעיל של לידס יונייטד מהפרמייר ליג, פטריק במפורד, שהציג תמונה אחרת, לפחות לפי דעתו האישית.

"אני יודע שבחדר ההלבשה שלנו לא תהיה ליציאה מהארון של אחד השחקנים תגובה מיוחדת", אמר במפורד, "זה לא צריך להיות סיפור גדול בימים שלנו".

עוד אמר: "אני רוצה לומר לשחקנים שחוששים לעשות את הצעד הזה, שאין להם סיבה לדאגה, ואם הם צריכים לדבר על זה עם מישהו, אני כאן בשבילם.

"אני לא חושב שרק בגלל שכדורגלן יוצא מהארון זה צריך לשנות משהו. אנחנו עדיין נהיה חברים, דבר לא צריך להשתנות".

גם שחקן העבר, המנג'ר איאן הולוואיי, כיום בליגות הנמוכות, התראיין והבטיח לתמוך בכל כדורגלן שיעשה את הצעד הגדול, אך גם אמר: "בשיא הכנות, הכדורגל הוא עולם הומופובי. צריך לבנות אמון בנושא. אם בקבוצה שלי יהיה שחקן שיגיב לכך בשליליות, אזרוק אותו מהקבוצה". 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...