בגיל 36 כריסטיאנו רונאלדו ממש לא מתכוון להראות סימני האטה. הפנומן כבש אתמול (שלישי) שלושה שערים בניצחון של פורטוגל 0:5 על לוקסמבורג (8', 13', 87') – והפך למלך השלושערים של כל הזמנים בנבחרות הלאומיות.
היה זה השלושער ה-58 בקריירה של הפורטוגלי, כאשר 44 מהם היו במדי ריאל מדריד, שלושה במדי יובנטוס, אחד במדי מנצ'סטר יונייטד, ועשרה כאמור במדי נבחרת פורטוגל. כריסטיאנו כבש 38 שערים בשנת 2021 עד כה, כשרק רוברט לבנדובסקי (50) וארלינג הולאנד (41) מקדימים אותו.
ב-51 המשחקים האחרונים שלו בפורטוגל, כריסטיאנו רונאלדו כבש לא פחות מ-54 שערים. למעשה, מאז שעבר את גיל 30 הוא כבש 63 שערים ב-64 הופעות בנבחרת. אתמול הוא כמעט השלים רביעייה מדהימה כשבעיטת מספרת שלו נעצרה על ידי השוער הלוקסמבורגי, שמנע את אחד משערי העונה.
בסיום המשחק כתב רונאלדו ברשתות החברתיות: "ניצחון נוסף, צעד נוסף לעבר המטרה שלנו, עוד לילה היסטורי במדים הלאומיים שלנו! הכל נעשה קל יותר כשאתה משחק בבית מול הקהל שדוחף אותך מהרגע הראשון ועד לאחרון. אני מבטיח שתמיד אשאף לעוד ועוד, זה ב-DNA שלי ושל הנבחרת, אנחנו אף פעם לא מסתפקים, אנחנו אף פעם לא מוותרים ואנחנו תמיד נלחמים על כמה שאנחנו יכולים להשיג. קדימה פורטוגל!"
אחרי שישה משחקים במוקדמות המונדיאל פורטוגל נמצאת במקום השני בבית א' אחרי סרביה, עם 16 נקודות ומשחק חסר.